Mark Zuckerberg Apple Hakkında Ateş Püskürdü

Facebook şirketinin kurucusu olan Mark Zuckerberg, Apple hakkında sert konuştu. Peki ne oldu da böylesine kızgın bir seviyeye geldi.

Mark Zuckerberg bildiğiniz üzere son günlerin en çok tartışılan isimleri arasında yer alıyor. Onun o kadar fazla tartışılmasının nedeni yaptığı yenilikler olmuyor. Bunun yerine daha çok veri hasatçısı sıfatı ile anılıyor. Genel olarak bakıldığında Facebook gerçekten de bir veri hasat etme alanına dönüştü diyebiliriz.

Öte yandan Apple ise veri güvenliğine çok fazla dikkat ettiğini iddia ediyor. Zaten bu şirketi tercih edenlerin önemli bir bölümü bu nedenle böyle bir tercihte bulunuyor. Firma bunu açıkçası kaybetmek istemiyor.

Mark Zuckerberg Apple hakkında nasıl bir karar verdi

Facebook şirketinin kurucusu olan Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, Apple’a adeta ateş püskürdüğü görülüyor. Bu şirketin uygulama ve hizmetlerden komisyon alma bağımlısı haline geldiğini ifade ediyor.

Mark Zuckerberg Apple hakkında

Facebook firmasının böylesine ciddi bir yükseliş kazanmasının en önemli nedeni çevrimiçi reklamlara yer vermesiydi. Bu sayede istediği herkesin verisinde ulaşıyor ve bunu reklam verenlerle paylaşıyor. Apple buna karşı sert tedbirler alsa bile ne yazık ki pek yeterli olmuyor.

Apple tarafından çıkarılan iOS 14 güncellemesi ile birlikte bu soruna bir çözüm bulunmuştu. yeni özellik sayesinde isteyen kişiler verilerini bu firma ile paylaşmaktan vazgeçebiliyordu. Fakat Mark Zuckerberg için bu büyük reklam gelirlerinden vazgeçmek anlamına geliyordu.

Şu anda Facebook firması Apple’ı rakip olarak görüyor. Muhtemelen aralarındaki savaş giderek daha fazla büyüyecek.

Exit mobile version