Macbook Pro Ekran Görüntüsü Alma Yöntemleri

Macbook Pro ekran görüntüsü alma yöntemleri neler? Macbook'ta nasıl ekran görüntüsü ve ekran kaydı alınır? Cevapladık.

Macbook Pro ekran görüntüsü alma yöntemleri arayışında mısınız? Mac’ler bu konuda kullanıcılara oldukça geniş imkânlar sağlıyor. Yerleşik olarak gelen özellikleri sayesinde yüksek kaliteli tam ya da kısmi ekran görüntüleri alabilir, aldığınız ekran görüntülerini dilediğiniz gibi düzenleyebilir ve paylaşabilirsiniz.

Mac’te ayrıca ekran kaydı almanızı sağlayacak kısayollar da mevcuttur. Macbook SS (screenshot veya ekran görüntüsü) alma ile ilgili yöntemleri sıraladığımız listede bütün bunları sizinle paylaştık.

Macbook Pro Ekran Görüntüsü Alma Yolları Neler?

1. Tam Ekran Görüntüsü Alma

Ekranın tamamının ekran görüntüsünü almak için Command + Shift + 3 tuşlarına basabilirsiniz. Ekran görüntüsü aldığınızda sağ alt köşede ekran görüntüsünü düzenleme seçeneğinin belirdiğini göreceksiniz. Bu seçeneğin üzerine basarak ekran görüntüsünü düzenleyebilirsiniz.

Macbook Tam Ekran Görüntüsü Alma

2. Ekranın Bir Kısmını SS Alma

Ekranın sadece bir kısmını SS olarak kaydetmek istiyorsanız Command + Shift + 4 tuşlarına basabilirsiniz. Bunu yaptığınızda fare imleci artı işaretine dönüşecektir. Bu artı işareti ile ekran görüntüsü olarak kaydetmek istediğiniz alanı seçebilirsiniz. Seçimi iptal etmek için ESC tuşuna basabilirsiniz.

3. Ekran Görüntüsünü Kopyalama

Yukarıdaki yöntemlerle kaydedilen ekran görüntüleri otomatik olarak kaydedilir. Ekran görüntüsünü kaydetmek değil de sadece kopyalamak istiyorsanız Command + Control + Shift + 3 tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

4. Ekran Kaydı Alma

Mac’te video çekmek ya da başka bir deyişle ekran kaydı almak için program kullanmanıza gerek yoktur. Command + Shift + 5 tuşlarına basarak ekran kaydı alabilirsiniz.

Mac Ekran Görüntüleri Nereye Kaydedilir?

Ekran görüntüleri varsayılan olarak masaüstüne kaydedilir. Ekran görüntüsünün isminde görüntünün kaydedildiği tarih ve saat de yer alır. Böylece onu diğer ekran görüntülerinden ayırt edebilirsiniz. Mac’te çekilen ekran görüntülerini silmek için oluşturulan dosyaları silmeniz yeterlidir.

Exit mobile version