Mac Pro-2013

Uzun yıllrdan beri süregelen tasarım çizgisinden ödün vermeyen Mac Pro“da 2013 tarihli yeni versiyon silindir şeklinde. Böylelikle adeta yepyeni bir görünümle gelen Apple“ın performansın zirveleri için tasarlanan modellerinde fütüristik görünüm dikkat çekiyor. Profesyonel kullanım için geliştirilen bir serinin uzun yıllara dayalı bir geleneğinin ürünü olarak özetlenebilen Mac Pro“nun özellikle yeni tasarımı gözleri önüne serilirken boyutlarının da önemli ölçüde küçüldüğü gözlerden kaçmadı. Peki yeni Mac Pro“nun donanım tarafında ne gibi değişimler ve geliştirmeler söz konusu?

 

 

Donanım özellikleri

Yeni nesil Intel Xeon E5 işlemciyle gelecek olan yeni Mac Pro“da 4, 6, 8 ve 12 çekirdeğe kadar konfigürasyon olanağı kullanıcısına sunulacak. Eskisine göre 2 kat daha hızlı bir işlemci, yeni Mac Pro”nun en çarpıcı özellikleri arasında. 1866 Mhz hızında 12 GB ve 16 GB”lık DDR 3 belleklere sahip Mac Pro”lar, GDDR 5 belleklere sahip Dual AMD Fire Pro grafik çözümleri içeriyor. Giriş modelinde 2 GB bellekli D300 grafik kartına yer verilirken üst modelde 3 GB bellekli D500 kartı yer alıyor. Cihazlarda depolama birimi olarak iki kata kadar daha hızlı PCIe katı hal sürücüleri kullanılıyor. PCI Express tabanlı yeni nesil Flash depolama yapısına yer verilen Mac Pro, SATA tabanlı katı hal sürücülerden 2.5 kat, 7200-rpm sabit disklerden ise 10 kat hızlı çalışan bir depolama birimine sahip. Hız yeni Mac Pro”da çok özel bir hal almış durumda. Eskiden bir önceki versiyona göre 10 kat daha hızlı bir teknoloji verisi bir hayaldi; ancak yeni Apple aygıtlarında değişim çok hızlı bir şekilde sunuluyor. Detaylar ve her an yüksek hız Daha önceki versiyonunda da büyük hız sergileyen Mac Pro”nun yeni versiyonda gelenek devam ediyor. Saniyede 20GB veri transferine olanak tanıyan 6 adet Thunderbolt 2 arabirimiyle Mac Pro profesyonel iş akışlarına yüksek hızı hemen her aşamada sunmayı başarıyor.

 

 

Bu arabirimlerle Mac Pro 2013″e 6 adet monitör bağlanabiliyor. Ayrıca 4K çözünürlükte dört taneye kadar monitör bağlanabilmesi de mümkün. Ayrıca 4 adet USB 3.0, HDMI 1.4 Ultra HD ve 2 Ethernet arabirimleri de bulunan Mac Pro, 802.11AC standardı ile Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantı özelliklerini destekliyor. Türkiye”de satışına ne zaman başlanacak? Mac Pro, 1 Kasım itibari ile 40″dan fazla ülkede 2999 dolardan başlayan giriş seviye model fiyatı beraberinde satılacak. Bununla birlikte yeni nesil Mac Pro”nun Türkiye satışına ne zaman başlanacağı yönünde bir bilgi Ekim ayı itibari ile elde edilmedi.

 

Made in USA

Apple Mac Pro, Asya”da değil ABD”de üretiliyor. Bu bilginin vurgulanması Apple etkinliğinde büyük bir alkış kopmasını sağlarken lansman sonrasında da üzerinde övgüyle konuşulan konuların başında geldi.

Exit mobile version