MAC Adresi Nedir? Nasıl Öğrenilir?

MAC adresi nedir, nasıl öğrenirim gibi sorularınız varsa bu makaleyi inceleyebilir ve kafanıza takılan soru işaretlerini yok edebilirsiniz.

MAC Adresi Nedir?

MAC adresi nedir sorusuna yanıt arıyorsanız doğru yere geldiniz. Bu sorunun cevabı çok sayıda kullanıcı tarafından merak ediliyor. Öte yandan bu, IP adresi ile çok sık bir şekilde karıştırıldığı için aradaki farklılıkları da kapsayacak şekilde konuya genel bir açıklık getirmek gerekiyor.

Bu makalede MAC adresi ile ilgili bilinmesi gerekenlere ışık tutarak kafa karışıklığını gidereceğiz. Sizin de diğer birçok kullanıcı gibi soru işareti varsa yazının sonuna geldiğiniz zaman bu soru işaretlerinden kurtulacağınızdan emin olabilirsiniz.

MAC Adresi Nedir?

MAC adresi, media access control ya da Türkçe karşılığı ile ortam erişim yönetimi anlamına gelir. Bir cihazın herhangi bir ağa bağlanma sırasında büyük bir rol oynar. Her cihazın bir fiziksel adresi bulunur. MAC adresi olarak ifade ettiğimiz adresin temel amacı, aynı ağdaki cihazların bulunmasını sağlamaktır.

Bu adres sayesinde aynı ağa bağlı tüm cihazların benzersiz bir kimliği olur. Hiçbir cihazın MAC adresi başka bir cihaz ile aynı olmaz. Aynı adrese sahip iki cihaz aynı ağa bağlı olamaz. Bu adres, cihazın üreticisi tarafından sağlanır.

Bu adres IP adresinden farklıdır. IP adresiniz tespit edilebilir ancak MAC adresinizin tespit etmek mümkün değildir çünkü bu adres yalnızca yerel ağda görülebilir. Herhangi bir web sitesine girmeniz hâlinde MAC adresinize ulaşılabilmesi mümkün değildir.

MAC Adresi Öğrenme Adımları

MAC Adresi Nasıl Değiştirilir?

Bir cihaza üretici tarafından atanan MAC adresini değiştirmek ya da daha doğru bir tabirle değişmiş gibi göstermek mümkündür. Bunu yapmanızı sağlayacak bazı yazılımlar mevcuttur. Bu yazılımların temel amacı, MAC adresinizin başka bir adres olarak gösterilmesini sağlamaktır fakat bu yazılımların sadece görünüm üzerinde etkisi vardır yani esas olan adresinizi değiştirmez.

Exit mobile version