M2 Çipli Mac Mini Yakında Gelebilir

Apple, M2 Çipli Mac ürünlerinin ikinci aşamasına geçerken bir sonraki dizüstü ve masaüstü bilgisayar filosunu hazırlıyor.

Bloomberg tarafından ortaya çıkarılan ve “konuya aşina olan kişilerce doğrulanan” geliştirici günlüklerine göre, şirketin yeni nesil M2 yongalarını hazırladığı ve işlemcinin dört farklı sürümüne sahip en az dokuz Mac’i App Store’da üçüncü taraf uygulamalarla test ettiği bildiriliyor. Geliştirme sürecindeki bu özel aşama, yaklaşan sistemlerin önümüzdeki aylarda piyasaya sürülebileceğini gösteriyor.

M2 Çipli Yeni Ürünler Gelecek

Raporlar, yıl boyunca M2 ile çalışan hangi ürünlerin beklendiği konusunda bir fikir veriyor. Bunlar, şu anda test edilmekte olan MacBook Air, Mac mini, giriş seviyesi MacBook Pro, MacBook Pro 14, MacBook Pro 16 ve Mac Pro’yu işaret ediyor. Apple‘ın ayrıca, mevcut mini ile yakın zamanda piyasaya sürülen Mac Studio arasındaki boşluğu kapatabilecek bir güncelleme olan M1 Pro çipi üzerinde çalışan bir Mac mini ile uğraştığı bildiriliyor.

Bu cihazların her birine yakından bakıldığında, mevcut M1 destekli sistemin yerini alması beklenen ve uzun zamandır beklenen MacBook Air, 8 CPU ve 10 GPU çekirdeğinden oluşan bir M2 işlemci ile donatılacak. Apple’ın giriş seviyesi MacBook Pro ve küçük masaüstü bilgisayarı Mac mini, aynı çipi paylaşacak. Ancak M1 Pro çipli bir Mac mini de bir olasılık.

Sıralamada yükselen MacBook Pro 14 ve Pro 16, mevcut M1 yapılandırmalarına çok benzeyen M2 Pro veya M2 Max yongaları ile sunulacak. Bu dizüstü bilgisayarları çalıştıran motorun, bugünün modellerinde 10 CPU ve 32 GPU çekirdeği yerine 12 CPU çekirdeği ve 38 grafik çekirdeğine sahip olacağı bildiriliyor. İkinci nesil yongalar, 32GB’tan 64GB’a kadar bellek desteğini ikiye katlayacak. Bellekten bahsederken, MacBook Air’in bazı ultra ince Windows rakipleri gibi 32GB RAM’i destekleyip desteklemeyeceğine dair henüz bir haber yok.

Yıl Ortasında Piyasaya Sürülebilir

Belirli yayın tarihleri ​​açıklanmadı; ancak Bloomberg, MacBook Air, giriş seviyesi MacBook Pro ve Mac mini’nin bu yıl içinde piyasaya sürülmesi planlanan iki sistemle “yıl ortası civarında” piyasaya sürülebileceğini söylüyor. Bir süredir MacBook Air söylentilerini takip ediyoruz ve yeni bir tasarım ve yeni renk seçenekleri sunacağı varsayılan bir sonraki sürümde önemli bir revizyon bekliyoruz.

Apple’ın yaklaşmakta olan M2 yongaları, şirketin yerel Mac işlemcileri üretmeye yönelik ilk adımı olan mevcut M1 bileşenlerinin yerini alacak. Açılış yongaları, Apple’ın durgun MacBook tekliflerini kökten değiştiren ve uzaydaki çabalarını canlandıran bir-iki hamlesi, endüstri lideri güç ve verimliliklerinden dolayı geniş çapta övüldü.

Yaklaşan Apple ürünleri hakkında, özellikle de bunu destekleyen somut kanıtlarla, bu kadar kapsamlı bir bilgi sızıntısı almamız nadirdir. İddiaları henüz doğrulanmadı. Ancak üçüncü taraf uygulamalardan gelen geliştirici günlükleri, geçmişte gelecek donanımların doğru tahmincileriydi.

4 Farklı Yonga Seti Gelebilir

Bununla birlikte, bu bilgi dökümünde ortaya çıkan ayrıntıların çoğu oldukça tahmin edilebilir. Apple, M2, M2 Pro, M2 Max ve M2 Ultra olmak üzere dört farklı yongayı piyasaya sürerek eskiyi yenisiyle değiştirerek geçen yılın zaman çizelgesini yansıtıyor gibi görünüyor. Bu modeli bozabilecek şey, daha güçlü bir M2 Pro işlemci üzerinde çalışan bir Mac mini’dir. Bu, temel bir Mac Studio’ya iki büyük işlemci bırakmak istemeyen kullanıcıları tatmin edecek bir güncellemedir.

Ve bir şekilde hala Intel işlemcilerde çalışan 6.000 doların üzerinde güçlü bir masaüstü olan Mac Pro’yu da unutmayalım. Bu iki masaüstü bilgisayarda yapılacak güncellemeler başka bir nedenden dolayı önemli olabilir: 27 inç iMac hareket halindeyken, Apple’ın Intel’den uzaklaşmasını tamamlamak için gereken tek şey M destekli bir Mac Pro ve üst düzey Mac mini.

Exit mobile version