Lucid Air, Tesla’nın tahtını sallamaya geliyor

Lucid Motors‘a, ait yeni model elektrikli araba Lucid Air, dün gerçekleştirilen canlı yayınla kamuoyuna tanıtıldı. 113 kw batarya kapasitesine sahip gelişmiş güç yönetimi sayesinde yaklaşık olarak 832 km menzil yapabileceği ifade edilen Lucid Air’ın, en uzun menzil kapasiteli modeli 646 km’yle “Model S Long Range Plus” olan Tesla‘nın tahtını sallaması bekleniyor.

1080 beygir güç, 350 km azami hız

Yeni Lucid Air’la ilgili göze çarpan ilk donanım, toplamda 1080 beygir güç üretebilen 2 adet elektrikli motoru. Oldukça güçlü olan bu motorlar sayesinde araç 0’dan 100’e 2,5 saniye içinde ulaşırken, maksimum 350 km hız yapabiliyor.

4 çeker bir araç olan Lucid Air, havalı süspansiyon sisteminin yanı sıra; içinde optik, radar, ultrasonik ve LIDAR sensörlerinin bulunduğu 32 ayrı sensörden destek alarak çalışan, Dream Drive isimli bir sürüş destek sistemine sahip. Bu sistem, aracı kullananlara 2. ve 3. seviyede yarı otomatik bir sürüş desteği veriyor.

Mesafelere meydan okuyor

Lucid Air’ın dikkat çeken ve aynı zamanda rakiplerine de meydan okuyan bir diğer özelliği ise tek şarjda gidebildiği maksimum mesafe. 113 kw kapasiteli bataryasıyla gelişmiş bir güç yönetimi sistemine sahip olan araç, tek bir şarjda yaklaşık 832 km yol katedebiliyor. Tesla’nın en uzun mesafeli aracı olan Model S Long Range Plus” ise 100 kw’lık bataryasıyla yalnızca 646 km menzile sahip.

Lucid Air yüksek kapasiteli bataryasına ek olarak, elektrikli otomobiller içinde en hızlı şarj sistemine sahip model olarak da göze çarpıyor. Donanımında yer alan 900 V elektrik mimarisi sayesinde araç, her dakika yaklaşık 32 km menzil kazanıyor.

80 bin dolardan başlıyor

Elbette tüm bu benzersiz özelliklerin ardından akla gelen ilk soru yeni Lucid Air’ın fiyatı ne kadar? Lucid Air, Lucid Air Dream, Lucid Air Touring ve Lucid Air Grand Touring isimleriyle 4 farklı versiyonda üretilecek otomobil, öncelikle Lucid Air Dream versiyonuyla kullanıcılarla buluşacak. Aracın 80.000 bin dolarlık fiyat etiketi ise, yine rakipleriyle kıyasıya bir rakebetin içinde olacağının habercisi olarak yorumlanabilir.

Exit mobile version