LoL Yükleme Ekranında Kalıyor, Çözümü Nedir?

LoL yükleme ekranında kalıyor, ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız sorunu ortadan kaldırmak için bu çözüm yollarını deneyin.

LoL Yükleme Ekranında Kalıyor, Çözümü Nedir?

LoL yükleme ekranında kalıyor mu? Bu özellikle seri bir şekilde oyun oynayan kişiler için oldukça sinir bozucu olabilir. Sorun sadece tek bir nedenden ötürü ortaya çıkmadığı için çözüm aşamasında çeşitli yöntemlere başvurmanız gerekir.

Bu noktada sizlere yardımcı olmak için League of Legends’ın yükleme ekranında takılı kalmasına neden olan sorunu çözmenizi sağlayacak temel çözüm yollarını aşağıda sıraladık. Bu yöntemleri uygulayabilir ve sorunu hızlıca düzeltebilirsiniz.

LoL Yükleme Ekranında Kalıyor, Çözüm Yolları Neler?

Yükleme ekranının takılması yüzünden League of Legends’ı oynamanızın önünde engel oluşuyorsa yukarıdaki yöntemleri deneyin. Bu yöntemlerle ilgili detaylı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Sistem Gereksinimlerini Kontrol Etme

Herhangi bir yöntemi denemeden önce sistem gereksinimlerini kontrol ettiğinizden emin olun. Donanım bileşenleriniz yeterince iyi değilse oyunu açarken birtakım sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle öncelikle League of Legends sistem gereksinimlerini inceleyin.

Sürücüleri Güncelleme

Sürücüleriniz eğer güncel değil ya da sorunlu ise bu sorun karşınıza çıkabilir. Driver güncelleme programları ile güncel olmayan sürücüleri otomatik olarak güncelleyebilirsiniz.

Gereksiz Uygulamaları Kapatma

Bu sorun karşısında deneyebileceğiniz bir diğer yöntem, arka planda çalışan aşırı kaynak tüketen uygulamaları kapatmaktır. Bunun için öncelikle Control + Shift + Escape tuşlarına basarak görev yöneticisini açın.

Daha sonra “İşlemler” sekmesinden hangi programın ne kadar kaynak tükettiğini inceleyin. Gereksiz bir şekilde kaynak tüketen bir uygulama görürseniz üzerine sağ tıklayın ve “Görevi Sonlandır” seçeneğine basın.

League of Legends’ı Güncelleme

League of Legends’ı güncel olmadığında oynayamazsınız fakat oyuna yeni bir güncelleme gelmiş olabilir ya da işlem devam ederken meydana gelen bir aksaklıktan dolayı güncelleme yüklenmeyebilir. En son güncellemenin yüklü olup olmadığını öğrenmek için Riot istemcisini kapatıp yeniden açın.

Windows’u Güncelleme

Windows’u uzun bir zamandan beri güncellemiyorsanız bu tür sorunlarla karşılaşmanız olasıdır. Windows güncellemelerini kontrol etmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

Exit mobile version