LoL Top Lane Heroları Neler?

LoL top lane heroları arasında hangisini oynamanızın daha doğru olacağına karar veremiyorsanız bu listeyi kontrol edin.

LoL top lane heroları tıpkı Sihirdar Vadisi’nin orta koridorundaki şampiyonlar gibi oldukça kilit bir role sahiptir. Bu koridordaki oyuncuların görevlerinin başında oyunun başında rakibinin ilerlemesini önlemek gelir.

League of Legends’ta birbirine karşı koyabilecek güce sahip çok sayıda şampiyon bulunuyor. Bu güç eşitsizliği elbette ki şampiyondan şampiyona değişir. Örneğin sizin karşınıza gelen şampiyonun karşı şampiyonuna sahip olabilirsiniz. Bu da size oyunun başında gözle görülür bir avantaj sağlar.

LoL Top Ne Demek?

LoL Top Ne Demek?

League of Legends’ta top, üst koridor anlamına gelir. Üst koridor, uzun bir koridordur ve bu koridorda birlikte ilerleyebileceğiniz bir takım arkadaşınız olmaz. Bu nedenle üst koridora çoğunlukla tank ya da yüksek hasar veren şampiyonlar alınır.

Üst koridorda bire bir kapışma söz konusu olduğu için diğer koridorlara göre şampiyon bakımından daha fazla seçeneğiniz vardır. Her şampiyona ayrı rün almak gerekse de üst koridorda alınması gereken sihirdar büyüleri genelde aynıdır.

Üst koridor, uzun ve ilerlemesi zor olan bir koridor olduğundan ışınlanma alabilirsiniz. Karşınızda sürekli hücum yapabileceğiniz kolay lokma bir şampiyon varsa tutuştur tercih edebilirsiniz. Sıçra yerine ışınlanma alırsanız oyunun ilerleyen dakikalarında takım arkadaşlarınıza da yardımcı olabilirsiniz.

LoL Solo Neresi?

Normalde solo kelimesi yalnız anlamına gelir ama solo, League of Legends’ta top lane yani üst koridorun yerine de kullanılabiliyor. Birisi oyunda “solo” kelimesini kullanırsa bu, onun üst koridora gideceğini gösterir.

LoL Top Lane Heroları Listesi

League of Legends solo / top heroları neler diye merak ediyorsanız bu şampiyonları mutlaka gözden geçirmelisiniz. Dilerseniz gelin, bu şampiyonlar hakkında biraz bilgilenelim.

Olaf

Olaf, bu sezon en çok güç kazanan şampiyonlarından biridir.  Şampiyon özellikle bire bir savaşlarda size önemli bir avantaj kazandırabilir. Oyunun başında eğer iyi bir şekilde beslenebilirse ilerleyen dakikalarda durdurulması imkânsız hâle gelebilir. Rakip üzerindeki hasar konusunda oldukça iyi bir şampiyondur.

Oyunun ortasında geldiğinizde yüksek hasarınız ve sizi durdurulamaz hâle getiren ultiniz sayesinde neler yapabileceğinizi hayal edebiliyorsunuzdur.

Shen

Shen, ışınlanma yeteneği sayesinde her zaman en iyi üst koridor şampiyonlarından biri olmuştur ama şampiyonun bundan çok daha fazlasına sahip olduğunu da unutmamak gerekiyor.

Shen bir tank şampiyonudur. Bu nedenle rün ve eşya seçimi de buna göre yapılmalıdır. Yetenek önceliği ise R > Q > E > W şeklinde olmalıdır. Bu şampiyonda pasifinizin önemini küçümsemeyin ve çatışmalara pasifiniz bekleme süresi dolmadan girmeyin.

Yorick

Yorick mükemmel bir koridor iticidir. Minyon dalgalarını sadece birkaç saniyede temizleyip minyonların kuleye ilerlemesini sağlayabiliyor. Süper minyonlara karşı da önemli bir avantaja sahiptir. Onları savuşturmakta bu şampiyonun üzerine bir şampiyon daha yoktur.

Şampiyonun en kötü yanı ise inanılmaz bir dayanıklılığa sahip olmamasıdır. Bu nedenle takım savaşlarında (TF) tüm saldırılara göğsünü geren bir şampiyon olmaktan çok uzaktır.

Bu şampiyonu alacaksanız koridoru hızlıca itmek gibi amacınızın olması ve birilerine saldırmak için fırsat kollamak zorunda olduğunuzu unutmamanız gerekiyor.

Mordekaiser

Mordekaiser, en çok güç kazanan şampiyonlarından biridir. En son güçlendirmeden itibaren rakiplere verdiği hasar LoL oyuncularının tabiriyle “çok saçma” hâle geldi. Bu şampiyonun karşısında güçsüz kalan bir şampiyon varsa onunla bire bir hesaplaşmaktan kaçınmayın. O şampiyon zaten sizden uzak durmaya çalışacaktır. Bu nedenle fırsatları iyi değerlendirin.

Mordekaiser iyi bir tanktır. Bir noktadan sonra kontrolden çıkıp rakip takımı gölgenizde bile bırakabilirsiniz.

Singed

Singed, tek başına savaşa girebilecek şampiyonlardan biri değildir çünkü çok fazla hasar veremez ancak sahip olduğu yeteneklerle düşmanların çok canını sıkabilir. Bir tank şampiyonu olduğundan bu şampiyonu alarak takım arkadaşlarınızın rakipleri üzerinde hâkimiyet kurmasını sağlayabilirsiniz.

Exit mobile version