LoL Main Ne Demek? Nasıl Belirlenir?

LoL main ne demek, main şampiyon seçerken nelere dikkat etmek gerek? Bu sorular üzerinden detaylı rehber hazırladık.

LoL Main Ne Demek? Nasıl Belirlenir?

LoL main ne demek sorusu özellikle League of Legends’ta sohbeti okuyanların main kelimesine denk gelmesi üzerine cevabını araştırmaya başladığı bir sorudur. Oyuna daha yeni başlamışsanız bu kelimenin daha çok şampiyonlarla birlikte kullanıldığını görmüşsünüzdür.

Sohbetteki diyaloglar genellikle bir oyuncunun main sorusu üzerinden hareketle başlar ve devam eder. Herhangi bir oyuncu, başka bir oyuncuya bu soruyu sorduğunda kendisine soru sorulan oyuncu da bir şampiyon söyler.

Peki, oyuncunun söylediği şampiyon ile main arasında tam olarak nasıl bir bağlantı vardır? Bu kelimeyi anlamını bilmeden kullanıyorsanız kafa karışıklığını gidermek adına hakkında detaylı bir yazı okumak iyi bir fikir olabilir.

LoL Main Ne Demek?

Main kelimesi, ana anlamına gelir. League of Legends’ta ise en çok kullanılan şampiyonu belirtmek için kullanılır.

Normalde “main champ” olarak belirtilmesi gerekir ancak uzun yazmakla uğraşmak istemeyenler daha kısa yol olan “main” kelimesini tercih eder ki uzun bir zamandır League of Legends oynayan bir kişi zaten oyunun jargonuna hâkim olduğundan bu çok büyük bir sorun değildir.

League of Legends’a yeni başlayan çoğu oyuncu genellikle ustalaşabileceğini düşündüğü ve sevdiği şampiyonları oynar. Örneğin Türk oyuncular tarafından en çok tercih edilen şampiyonlar arasında Yasuo vardır. Bu şampiyonu oynamakta ustalaşmak isteyen birisi, bu şampiyonu diğer şampiyonlara kıyasla daha çok oynar.

En çok oynadığı şampiyon Yasuo olan bir oyuncunun main’i de Yasuo’dur. Oyuncu sürekli olarak bu şampiyonu oynadığından ve en iyi oynadığı şampiyonun bu olduğunu düşündüğünden birisi ona “main’in nedir” diye bir soru sorduğunda o oyuncunun vereceği cevap da Yasuo olur.

LoL Main Belirleme Nasıl Yapılır?

League of Legends’ta bir şampiyonu main olarak seçmek isteyenlerin öncelikle o şampiyon hakkında yeterince bilgi sahibi olması gerekir. Yetenekleri kullanarak nasıl kombo yapabileceğini, düz vuruşlarla minyon kaçırmamak için nelere dikkat etmesi gerektiği gibi bütün incelikleri öğrenmesi ve uygulaması gerekir.

Oyuncunun öğrendiğini uygulayacağı yer ise dereceli maçlar değil, antrenman modu ya da botlara karşı oyunlardır. Ne yazık ki oyuna yeni başlayan çoğu oyuncu bu hatayı yapıp dereceli maçta nasıl oynanacağını hiç bilmediği bir şampiyon alır ve karşı takımı besleyerek takımının yenilmesine neden olur.

Exit mobile version