LoL Görüş Skoru Nedir? Nasıl Artar?

LoL görüş skoru nedir ve nasıl artar gibi sorularınız mı var? Bu rehberi inceleyin, görüş skoru hakkında hızlıca bilgi edinin.

LoL Görüş Skoru Nedir? Nasıl Artar?

LoL görüş skoru da dahil olmak üzere çeşitli istatistiklerle oyunculara bir amaç vermeyi başaran sayılı video oyunlarından biridir. Bunların tamamı, oyuncuların ilgisini League of Legends’ın (LoL) üzerinde tutmaya devam etmek, onları oyun içi becerilerini geliştirmeye teşvik etmek ve rekabetin her zaman canlı kalmasını sağlamak açısından çok önemli çalışmalardır.

Ne var ki video oyununa yeni başlamış biri olarak görüş skoru nedir, ne işe yarar, neye göre belirlenir ve nasıl artar gibi sorularınız olabilir.

Oyunları oynayarak keşfetmekten yana olsanız da League of Legends gibi video oyunlarında en azından kısa da olsa bir rehbere ihtiyacınız vardır. Bu rehber ise en kısa yoldan tüm soru işaretlerinizi giderecektir.

LoL Görüş Skoru Nedir?

League of Legends’ta görüş skoru, oyun boyunca haritanın farklı yerlerine atılan totem sayısına bağlı olarak artan bir skordur. LoL’ün totem atmanın büyük bir önem taşıdığı bir video oyunu olması nedeniyle skor da ne kadar çok yüksek olursa o kadar iyi bir maç geçirmenize yardımcı olur.

Oyunda en yüksek görüş skoru destek (support) oyuncusunda olmalıdır. Bu oyuncu sadece ADC’nin (Attack Damage Carry) koruyucusu ya da yardımcısı değil, tüm takıma destek veren bir konumda oynayan oyuncudur. Üstlendiği rol, onun diğerlerinden daha yüksek bir görüş skoruna sahip olmasını gerektiriyor.

Görüş Skoru Nasıl Artar?

League of Legends’ta görüş skorunu arttırmak daha fazla totem atmaktan geçer. Basit bir mantık üzerine kuruludur ama önemli olan sadece her yere totem atmak değil, doğru yerlere totem atmaktır.

Totemler doğru kullanıldığında oyunun hangi takım tarafından kazanılacağını bile belirleyebilir. Örneğin destek oyuncusuysanız başlangıçta özellikle orman oyuncusuna ve ADC’ye yardımcı olabilecek stratejik konumlara totem bırakabilirsiniz.

Tabii ki totemlerin yerini tespit etmek de en az totem atmak kadar faydalıdır. Oyunda bunun için tarayıcı kullanabilirsiniz.

Totemleri nereye atacağınız ise tamamen oyunda geçen süreye ve karşı rakibin oynayışına bağlı olarak değişiklik gösterir. Orta koridorda oynuyorsanız ve oyun daha yeni başladıysa iki taraftan da aniden gelme ihtimali olan orman oyuncusuna göre hareket edebilirsiniz.

Üst koridor biraz daha ağır ilerlenen bir koridor olduğundan burada ekstra daha dikkatli olmakta fayda vardır. Alt koridorda ise hem ADC hem destek oyuncusu stratejik konumlara totem bırakmalıdır. Orman oyuncusunun ise totem atarken rakip takımın orman oyuncusunu düşünmesi gerekir.

Ejderin doğmasına yakın ejderin önüne bir totem de mutlaka bırakmalısınız. Görüş alanında koridorun da olduğundan emin olun.

Exit mobile version