LoL FPS Arttırma Yöntemleri Neler?

LoL FPS arttırma teknikleri neler, LoL kasma ve donma sorunu nasıl düzeltilir? İşte kesintisiz bir oyun deneyimi için en iyi yöntemler!

LoL FPS arttırma yöntemleri nelerdir? League of Legends, piyasadaki en çok kaynak kullanan oyun değildir ama donanım özellikleriniz yeterince iyi değilse düşük FPS almanız kaçınılmaz olacaktır. Bu makalede sıralanan yöntemler ise LoL kasma sorununuzu büyük ölçüde çözüme kavuşturacaktır.

League of Legends düşük FPS almanızın nedeni ister donanım ister yazılım sorunu olsun, bu listedeki yöntemlerin size katkısı dokunacaktır.

LoL FPS Arttırma - 1

LoL FPS Arttırma Nasıl Yapılır?

Yukarıdaki yöntemler adım adım şu şekilde uygulanabilir:

1. Görüntü Ayarlarını Yapılandırma

LoL FPS arttırma yöntemlerinden ilki, oyun ayarları üzerinde değişikliğe gitmektir. Donma sorunlarını çözmek için şu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:

2. Ekran Kartı Sürücüsünü Güncelleme

Ekran kartı sürücüsü için yayımlanan güncellemeler çeşitli düzeltmeler ve optimizasyonlar içerir. Eğer güncel tutmuyorsanız düşük FPS almanızın nedeni bu olabilir.

3. League of Legends’a Öncelik Verme

4. Anti Virüs Yazılımlarını Kapatma

Özellikle çok kaynağa ihtiyaç duyan bir anti virüs yazılımı kullanıyorsanız oyuna girmeden önce bunu kapatmalısınız. Virüsten koruma yazılımları özellikle tarama yaparken çok fazla güç tüketebilir. Bunu virüsten koruma yazılımını geçici bir süreliğine devre dışı bırakarak çözebilirsiniz.

5. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatma

Virüsten koruma yazılımlarına benzer şekilde arka planda çalışan uygulamaların da çok güç tüketmesi muhtemeldir. Bu nedenle oyuna girerken gereksiz, çalışmamasında sakınca olmayan uygulamaları kapatın.

6. Bilgisayarı Soğutma

Bilgisayarın aşırı ısınması da oyun performansını kötü etkileyen faktörlerden biridir. Oyunun başlangıcında FPS’iniz yüksekken ilerledikçe düşüyorsa bunun sebebi bilgisayarın ısınması olabilir.

Bilgisayarın ısınmasının pek çok nedeni vardır. Örneğin bilgisayarın fanının bilgisayarı soğutmak için yeterli olmaması ya da hava çıkışının yetersiz gelmesi, bilgisayarı aşırı ölçüde ısındırabilir. Ayrıca toz ve kir de fanların çalışmasının önünde bir engeldir. Bilgisayarınızı temizleyerek bu engeli aşmanız gerekir.

7. Şarj Durumunu Kontrol Etme

Dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız şarjınızın düşük olması, bilgisayarın performans moduna geçmesine yol açabilir. Bilgisayarınızı şarja takarak bu sorunu çözebilirsiniz.

LoL FPS arttırma yöntemleri genellikle yukarıdakilerle sınırlıdır. Donanım özelliklerini yenilemek dışında uygulanabilecek çok fazla yöntem yoktur. Bu yöntemleri uygulamak, sorununuzu önemli ölçüde çözecektir.

Exit mobile version