LoL 2022 Dünya Şampiyonası Ne Zaman Başlayacak?

Dünyada en popüler espor turnuvalarından birisi olan League of Legends Dünya Şampiyonası başlamak üzere... Bu turnuva ile ilgili tüm tarih bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Lol 2022 Dünya Şampiyonası ile ilgili başlangıç ve bitiş tarihleri haberimizde yer alıyor. League of Legends sadece bir video oyunu olabilir ancak ilham kaynaklarından referanslarına, onu özel kılan ve pek de bilinmeyen birçok yanı var. Ve bu detaylar hem oynanışı hem de LoL’ün takipçisi olmayı daha da eğlenceli kılıyor. Dünyanın en çok oynanan oyunlarından birisi olan LoL’de dünya turnuvası başlamak üzere… Bu turnuva ile ilgili tarih bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Haydi başlayalım.

İşte LoL 2022 Dünya Şampiyonası Tarihleri

2022 Dünya Şampiyonası, 29 Eylül’de Meksiko’da başlayacak ve 5 Kasım’da San Francisco’da sona erecek. Program şu şekilde:

Ön Elemeler: 29 Eylül-4 Ekim, Arena Esports Stadium, Artz Pedregal, Meksiko/Meksika.
Grup Aşaması: 7-10 Ekim ve 13-16 Ekim, Hulu Theater, Madison Square Garden, New York/ABD.
Çeyrek Finaller: 20-23 Ekim, Hulu Theater, Madison Square Garden, New York/ABD.
Yarı Finaller: 29-30 Ekim, State Farm Arena, Atlanta, Georgia/ABD.
Final: 5 Kasım, Chase Center, San Francisco, Kaliforniya/ABD.

Dünya Şampiyonası’na dünyanın dört bir yanından gelen 24 takım katılacak. Ne yazık ki LCL, 2022 Dünya Şampiyonası’na bir temsilci gönderemeyecek. LCL’in yeri son iki yılda uluslararası etkinliklerde en yüksek performansı gösteren ancak halihazırda 4 takım yeri bulunmayan bölgeye, yani Avrupa’ya verilecek.

Yirmi dört katılımcının on ikisi ön eleme aşamasından başlayacak:

Çin (LPL) – 4. Sıra
Kore (LCK) – 4. Sıra
Avrupa (LEC) – 3. ve 4. Sıra
Kuzey Amerika (LCS) – 3. Sıra
Güneydoğu Asya (PCS) – 2. Sıra
Vietnam (VCS) – 2. Sıra
Brezilya (CBLOL) – 1. Sıra
Japonya (LJL) – 1. Sıra
Latin Amerika (LLA) – 1. Sıra
Okyanusya (LCO) – 1. Sıra
Türkiye (TCL) – 1. Sıra

Kalan on iki takım otomatik olarak grup aşamasına geçecek:

Çin (LPL) – 1. , 2. ve 3. Sıralar
Kore (LCK) – 1. , 2. ve 3. Sıralar
Avrupa (LEC) – 1. ve 2. Sıralar
Kuzey Amerika (LCS) – 1. ve 2. Sıralar
Güneydoğu Asya (PCS) – 1. Sıra
Vietnam (VCS) – 1. Sıra

2022 Dünya Şampiyonası’na ilişkin bilet detayları yakında duyurulacak. Daha fazla bilgi ise ilerleyen haftalarda paylaşılacak. En güncel #Worlds2022 haberleri için sosyal medya platformlarında @LoLespor’u takip edin.

Riot Games Hakkında:

Dünyanın en oyuncu odaklı şirketi olmak için çalışan Riot Games, girişimci zihniyete sahip oyuncular tarafından 2006 yılında kuruldu. Şirketin 2009 yılında çıkardığı League of Legends her ay 100 milyonun üzerinde oyuncu tarafından oynanıyor. Riot Games, topluluğun temelini oluşturan oyuncular için League of Legends deneyimini geliştirmeye ve iyileştirmeye devam ediyor.

League of Legends Hakkında:

League of Legends® tempolu, rekabete dayalı, strateji oyunlarının heyecanını rol yapma oyunlarının öğeleriyle bir araya getiren çevrimiçi bir oyundur. Tasarımları ve oynanışlarıyla kendine özgü şampiyonlardan oluşan iki takım, çeşitli savaş alanlarında ve oyun modlarında başa baş mücadele eder. League of Legends sık sık güncellenen içeriği ve maç mantığıyla, her beceri seviyesindeki oyuncunun kendi seviyesindeki rakiplerle karşılaştığı ve sıkılmadan oynayabileceği bir oyundur.

Exit mobile version