Lilium’un Elektrikli Hava Taksisi Uçarken Görüntülendi

Alman hava yolu taksisi şirketi olan Lilium, ilk deneme aşamasını tamamladı ve beş kişilik 36 motorlu elektrik prototipinin 100 km / s (62 mil/saat) hızla hareket ettiğini söyledi. Lilium, 2025 yılına kadar dünyanın çeşitli yerlerinde yolcu operasyonlarını başlatmanın yakın olduğunu söyledi.

Lilium’dan en son duyduğumuz konu bu yılın mayıs ayındaydı. Pilotsuz prototip ilk deneme uçuşunu bitirdiğinde; temelde kalkış, birkaç saniye bekletildikten sonra iniş yaptı. Bugün yayınlanan yeni görüntü, dikey uçuştan seviye uçuşuna geçişi gösteriyor.

Lilium şirketi son derece iddialı

Lilium’un jeti kesinlikle mevcut “uçan araba” lansmanları arasında öne çıkıyor. Bir çift paralel eğim rotor kanadı olan iniş takımlarına tünemiş yumurta şeklinde bir kabine sahip.

Kanatlar, dikey kalkış için eğilen ve daha sonra yatay uçuş için öne kayan toplam 36 elektrikli jet motoruyla donatılmıştır. Kuyruk, dümen, pervane veya dişli kutusu bulunmuyor. Kabin beş yolcu alabiliyor.

Proje tamamlandığında, Lilium Jet’in 300 kilometrelik menzile ve 300 kilometre/saat hıza sahip olacağını söylüyor. Lilium, bunun rakiplerinin önüne geçtiğini ve şehirlerdeki kısa atlama noktalarından ziyade bölgeler arasında uçmasına izin verdiğini söyledi.

https://youtu.be/lojpe3lUdFk

Exit mobile version