Lightning Kablosu Nedir? Ne İşe Yarar?

Lightning kablosu nedir sorusuna yanıt ararken karmaşık makaleler arasında kayıp mı oldunuz? Bu yazıyı inceleyin.

Lightning Kablosu Nedir? Ne İşe Yarar?

Apple’ın Lightning kablosu hakkında kullanıcıların kafasına takılan çok fazla soru var. Lightning kablosu nedir ve normal kablo ile arasındaki fark nedir gibi sorular, bunlara örnek olarak verilebilir.

Bu kablonun satın alınmasının en önemli nedenlerinden biri, iPhone ve iPad’leri şarj etmek ve onları diğer cihazlara bağlama gereksinimidir. Bu yazıda kablo ile ilgili en çok sorulan soruları yanıtlarken siz de göreceksiniz ki Apple ürünü kullananlar için lightning kablosu olmazsa olmazdır.

Lightning Kablosu Nedir?

Lightning kablosu, Apple tarafından 2012 yılında sunulan, şarj etmenin yanı sıra herhangi bir Apple cihazınızı (iPad, iPhone vb.) başka bir cihaza bağlayan veri aktarma aracı olma görevi üstlenen bir kablodur.

Desteklenen Apple cihazlarının haricinde güç adaptörlerine de bağlanabilen kablo ile iPhone’unuzu ya da başka bir Apple cihazınızı şarj etmek istiyorsanız uygun bir güç adaptörünü kullanabilirsiniz. Hareket halinde olmanızdan ötürü prize erişiminiz olmadığı zamanlarda bile powerbank kullanma şansınız vardır.

Lightning bağlantı noktasına sahip bir iPhone’unuzu başka bir cihazdan da şarj edebilirsiniz. Örneğin iPhone’unuzu desteklenen farklı bir cihaz kullanarak şarj edebilirsiniz. USB-C bağlantı noktası olan yeni bir Macbook’unuz varsa USB-C – lightning kablosuna ihtiyacınız olacaktır.

Bu senaryoların her birinde sizi elbette ki priz kullanarak şarj ederken harcanacak süreye kıyasla daha uzun bir süre bekleyecektir. Bunu da unutmamak gerekiyor.

Lightning Kablosu Ne İşe Yarar?

Kablo öncelikle Apple cihazlarını şarj etmek için kullanılır. Cihazı başka bir cihaza takarak şarj etmenizi sağlasa da dizüstü ya da masaüstü bilgisayardan şarj etme süresi, normal bir elektrik prizine göre daha uzun olacaktır. Ayrıca eski bir bilgisayardaki USB bağlantı noktası, cihazınızı şarj etmek için yeterli güç sağlamayabilir.

Şarj etmenin haricinde bir önemli görevi daha üstlenir. Bu kablo sayesinde herhangi bir cihazdan başka bir cihaza veri aktarabilirsiniz. Aynı şekilde veri aktarılan cihazdan da kendi cihazınıza veri aktarımı yapabilirsiniz.

Bu özelliği sayesinde masaüstü ya da dizüstü bilgisayarınıza fotoğraf ve video gönderebilirsiniz. iPhone ve iPad ile Macbook arasında eş zamanlı olarak ses, video ve diğer dosyaları paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version