LG, “Rollable” telefonunu tekrar duyurdu

LG bir kez daha genişleyebilen telefonunu duyurdu. Geçmişte kısa ipuçları görmemize rağmen, bugün CES’te LG, cihazı şimdiye kadarki en iyi şekilde gösterdi. LG Rollable adlı cihaz, şirketin bir telefondan küçük bir tablete dönüşen “benzersiz bir yeniden boyutlandırılabilir ekran” olarak adlandırdığı bir ekrana sahip. Ekran, yüzey alanını genişletmek için içeri ve dışarı kayabiliyor.

LG’nin “Explorer Projesi” deneylerinin bir parçası olarak şu anda yalnızca bir kavram ve LG’nin hangi teknolojiyi kullandığını veya genişletilebilir ekranın boyutunu tam olarak bilmiyoruz. LG, daha önce Explorer Projesini, çılgın bir dönen tasarıma ve iki OLED ekrana sahip LG Wing akıllı telefonunu tanıtmak için kullanmıştı.

LG’nin Rollable telefonunun piyasaya çıkıp çıkmayacağı hâlâ net değil, ancak şirket şimdi bu deneyi markalaştırdı. Bu nedenle gelecekte bir LG Rollable görmemiz daha muhtemel görünüyor.

Diğer şirketler de katlanabilir telefon ekranlarını araştırıyor. TCL, geçen yıl bir dizi gelecekteki telefon konseptini gösterdi ve Oppo ayrıca genişletilebilir OLED ekrana sahip bir konsept cihaz gösterdi. Telefon üreticileri henüz konseptin ötesine geçmedi ve katlanabilir telefonlarıyla deneme aşamasını gerçekleştirmedi.

Exit mobile version