LG HU915QE 4K CineBeam Projektörü Özellikleri

LG yeni kısa mesafeli projektörü LG HU915QE 4K ile duvardan sadece 4 inçlik uzaklıkta 100 inçlik bir görüntü yaratıyor. 3.700 lümen ve uygun bir ekran ile aradığınız gündüz projektörü bu olabilir.

LG’nin yeni kısa mesafeli projektörü LG HU915QE 4K CineBeam ile ilgili detayları sizlerle paylaşacağız. Yaya trafiğinin yoğun olduğu bir odada TV’yi projektörle kalıcı olarak değiştirmek istiyorsanız, aramanız gereken iki önemli şey vardır: çok sayıda lümen ve kısa mesafeli tasarım. LG’nin yeni HU915QE 4K CineBeam lazer projektörü, neredeyse duvara dayalı olarak konumlandırılabilen bir tasarımla her ikisini de sunuyor.

Projektörler, herhangi bir TV’nin sağlayabileceğinden daha büyük bir görüntü sunan, uzun süredir çökmekte olan ev sineması kurulumlarının temelini oluşturuyor. Ancak, ortam ışığının tamamen ortadan kaldırıldığı ve birinin önünden geçip ışını engelleme sayısını en aza indirmek için projektörün tavana monte edilebildiği özel odalarda her zaman en iyi şekilde çalıştılar.

İşte LG HU915QE 4K CineBeam Projektörünün Öne Çıkanları

Son yıllarda teknolojinin maliyeti önemli ölçüde düştüğünden, giderek daha fazla sayıda tüketici, kısa mesafeli tasarımın daha iyi bir yol olduğu çok amaçlı odalarda TV yerine projektörleri tercih ediyor. Yansıttıkları duvara tam karşı yerleştirildiğinde, birinin odadan geçmesi, ışını engellemesi ve ekrandaki eylemi kesintiye uğratması riski sıfırdır. Projektörü duvara ne kadar yaklaştırabilirseniz, o kadar az rahatsız edici ve bir mobilya parçasına sığması o kadar kolay olur. LG, HU915QE’nin bir duvardan sadece 7,2 inçte 120 inç görüntü üretebileceğini vaat ediyor. Etkileyici 0,19 yansıtma oranı sayesinde yalnızca 2,2 inç uzaklıkta 90 inçlik bir görüntü alabilirsiniz.

Bir projektörü bodrumdaki özel bir ev sinemasından üst kattaki pencerelerle dolu bir odaya taşımak, yansıtılan görüntüyü kolayca yıkayabilen ortam ışığını da beraberinde getirir. Neredeyse tüm projektörler, tamamen karanlık bir odada iyi görünür. Ancak bir projektörü gece olduğu kadar gündüz de kullanılabilir hale getirmek için çok fazla parlaklık gerekir. LG HU915QE, bir lazer ışık kaynağı kullanarak 3.700 ANSI lümen sağlar. LG ayrıca 2.000.000:1 kontrast oranı vaat ediyor. Ancak bu projektörü istenmeyen ortam ışığını yansıtmaya yardımcı olacak uygun bir ekranla eşleştirmeden bu tür bir performansı görmeyi beklemeyin. Hatta LG’nin parlaklığı kendi ayarlayan “Brightness Optimizer II” teknolojisiyle bile Lamba ömrünü en üst düzeye çıkarırken ortam ışığı koşullarını telafi etmek için seviyeler belirler.

Hoparlör Sistemi ile Dikkat Çekiyor

Milyonlarca dolarlık malikanelerde yaşamayan tüketicileri hedefleyen birçok projektör gibi, yeni LG HU915QE ayrıca temel bir surround ses kurulumu için Bluetooth üzerinden iki LG kablosuz hoparlörü eşleştirme özelliğine sahip yerleşik 2.2 kanallı 40W hoparlör sistemine sahiptir. LG’nin Netflix, Amazon Prime, Disney+ ve Apple TV+ gibi akış hizmetlerine yerel erişimin yanı sıra desteklenen cihazlardan ekran yansıtma sağlayan webOS akıllı TV platformunu çalıştırır. Örneğin, bunun yerine Google TV kullanıcı deneyimini tercih ediyorsanız; projektörün üç HDMI girişinden birine her zaman kendi akış kutunuzu da bağlayabilirsiniz.

LG HU915QE 4K CineBeam Projektörünün Fiyatı

Çoğu profesyonel sınıf ev sinema projektöründen daha uygun fiyatlı olmasına rağmen, B&H’deki bu liste doğruysa 4K HU915QE size yine de 6.000 dolara yakın bir fiyata mal olacak. Özellikle uygun bir ekranın maliyetini hesaba kattığınızda, şüphesiz biraz yatırım. Ancak bunu LG’nin 28.000 dolara mal olacak devasa 97 inç OLED’iyle karşılaştırdığınızda, bu projektör birdenbire gerçek bir pazarlık gibi görünüyor.

Exit mobile version