LG G2 Android 5.1 güncelleme raporu

lg g2 android lolipop

LG G2 Android 5.1 güncellemesi ile ilgili bazı gelişmeler var. Geçen haftaya kadar, LG G2′nin Android 5.1 güncellemesini alıp-almayacağı belli değildi ancak bugünden itibaren LG G2′lerde Android 5.1 güncellemesi için test edildiği anlaşıldı. LG G2′nin ayrıca emekliliğe de ayrılacağı iddialarına rağmen, LG’nin Google ile olan yazılım ortaklığı sonucunda bütün amiral gemi modellerine Android güncellemeleri getirilecek. LG G2’nin Android 5.1 güncellemesi alacağı ihtimaline karşın, firma LG G2’ler için Android M’yi yayımlamayabilir. Böylece LG G2’nin emekliye ayrılmasına 1 yıllık bir süreç olduğunu da söyleyebiliriz. 

Android 5.1 güncelleme çalışmaları açısından LG, birkaç haftadır LG G3 modellerine yoğunlaşmış durumda. Nüfus seviyesi düşük bölgelerde kullanılan LG G3 Android 5.1 sürümü, kendini tamamiyle geliştirdiği an itibariyle küresel olarak güncellenmeye açılacak, ardından firna somut olarak LG G2 için Android 5.1 güncelleme çalışmalarına hız kazandıracak. LG G2′nin Android 5.1 güncellemesini alacağını söylüyoruz ancak güncelleme, Android 5.0 Lollipop güncellemesinden biraz daha uzun soluklu olabilir.

Son olarak, LG G2 Android 5.0 güncellemesi, ülkeden ülkeye değişerek bazı ülkelerde yayımlanmamıştı. Fakat Türkiye’deki yoğun LG G2 kullanımı nedeniyle bunun gibi bir karar zor görünüyor.

Exit mobile version