LG E900 Optimus 7

Optimus’un pencereleri açıldı!
 

Windows Phone 7’nin mobil dünyadaki serüvenine ortak olan LG, Optimus 7 ile kullanıcılarına Windows Phone platformunu da sunmuş oldu. LG Optimus 7 görünüm itibariyle tam bir iş telefonu. Bu incelemeyi olabildiğince Windows Phone 7 yerine telefonu incelemeye ayırmaya çalışsak da, dönüp dolaşıp Windows Phone 7’den bahsetme gereği duymamız ise, LG adına iyi bir özellik olarak yorumlanabilir. Zira telefon Windows Phone 7 ile başarılı bir uyum yakalamış.
 
lg e900 optimus 7
 
Telefonun ön tarafında 3 fiziksel tuş bulunuyor. Bunlar en soldaki “geri” tuşu, ortada bulunan ve her yerden ana menüye dönmeye yarayan “Windows” tuşu ve en sağdaki Bing ile entegre çalışan “ara” tuşu. Ayrıca sağ kenarda beklenildiği üzere kamera tuşu ve mini-USB girişi bulunuyor. Ses açma kapama ise sol kenarda. Bu açıdan baktığımızda Optimus 7, tasarım olarak yeni bir şey katmıyor. Fakat WP 7 desteği ile birlikte kullanım kolaylığı konusunda büyük yol aldığını söylemeliyiz.

Optimus 7’yi tam bir fiyat/performans cihazı olarak tanımlayabiliriz. Uygun fiyatı, Windows Phone 7’nin işlevselliğiyle birleşince ortaya ideal bir telefon deneyimi çıkıyor. 3.8 inç ekrana sahip olan telefon, bu ekran üzerinde 480 x 800 piksel çözünürlük sunuyor. 5 MP fotoğraf çekebiliyor ve çektiği fotoğrafların kalitesi, tatmin edici seviyede. Ayrıca 720p video çekiyor olması da multimedya kullanıcıları için önemli bir avantaj. Optimus 7 için, kullandığı 1 GHz işlemcinin hakkını veren bir telefon yakıştırmasını yapabiliriz. Zira telefon kullanım esnasında herhangi bir takılma veya yavaşlık ile karşılaşmıyorsunuz. Son derece yumuşak geçişlerle hızlı bir telefon deneyimi vadediyor LG E900 Optimus 7.

 
Eğer sık ve hızlı mesajlaşan biriyseniz, bilhassa alışma evresinde LG Opitmus 7’de biraz sorun yaşayabilirsiniz. Sanal klavyesindeki tuş etki alanları biraz dar tutulmuş. Bu da sık sık yanlış yazımlara yol açabiliyor. Bu, internet kullanımında da etkisini gösteriyor. Elektronik posta yazarken Optimus 7 ile yazdığınız metinleri sık sık kontrol etmenizde fayda var. Alışma evresini geçtikten sonra (ya da en başından beri dikkatli ve aşırı hızlı yazmayan biriyseniz) yazım konusundaki sıkıntıları da atlatmış oluyorsunuz.
 

 
Windows Phone 7’nin cıvıl cıvıl canlı renk seçenekleriyle telefonun menüsünü her gün her an farklı bir renge büründürebilirsiniz. Bu hem psikolojik açıdan hem de görsel açıdan kullanıcıyı memnun edecektir. Microsoft bu alanda stratejik düşünmüş ve canlı renklerle WP 7’yi zenginleştirmeyi başarmış. Telefonun bataryası ise uzun sürede şarj oluyor. Buna kıyasla batarya dayanımı da başarılı. Optimus 7 tam bir iş kullanım telefonu. Cıvıl cıvıl menü renkleri ve güçlü performansıyla Optimus 7 genç kesim tarafından da rahatlıkla tercih edilebilir. Bu da telefonun hedef kitlesini genişletmeyi başarıyor. öte yandan Windows Phone 7 ile ilgili ciddi soru işaretleri taşıyan kullanıcılar var. Eğer siz de onlardan biriyseniz, soru işaretlerinizi gidermeye başlayabilirsiniz. Kullanım pratikliği, menü tasarımları ve Marketplace desteğiyle Windows Phone 7, kesinlikle gelecek vadeden başarılı bir mobil işletim sistemi.

“WINDOWS PHONE 7 İLE LG EL ELE”

Fiyatı: 1300 TL
Tasarım: 4
Performans: 5
Kullanım: 4

Artılar:
• Kolay kullanım
• Performans
• Canlı menü renkleri

Eksiler:
• Kalınlık

Bilgi için: http://www.lg.com.tr

 

Exit mobile version