LG bazı telefonlar için güncelleme sözü verdi

LG, premium telefonları için resmi olarak üç yıllık güncelleme alacağını taahhüt ediyor.

LG, bu haftanın başlarında, akıllı telefon kolunun kapatıldığını doğruladı. Sıkça sorulan bir soru, yazılım güncellemeleri açısından mevcut LG telefon kullanıcılarına ne olacağıdır.

HANGİ LG TELEFONLARI GÜNCELLEME ALACAK

LG şimdi bu konuda resmi bir açıklama yaptı. Şirket, tüm birinci sınıf akıllı telefonları için üç adede kadar Android güncellemesini sunma sözü verdiğini açıkladı. Üç güncelleme, telefonun piyasaya sürülmesinden itibaren sayılmaya başlayacak. Bu nedenle, zaten Android 10 ve 11 güncellemelerini almış bir telefon yalnızca bir büyük güncellemeye daha uygun olacaktır. Yakın zamanda piyasaya sürülen LG Velvet, G serisi, V serisi ve Wing gibi telefonlar Android 13’e kadar çıkabilir. Şirket ayrıca 2020’de piyasaya sürülen LG Stylo ve K serisi gibi bazı modellerin iki işletim sistemi güncellemesi alacağını açıkladı.

Nokia G10 ve G20 tanıtıldı

LG daha önceki bir resmi açıklamasında, cep telefonu işinden uzaklaştığını ve elektrikli araç bileşenleri, bağlı cihazlar, akıllı evler, robotik, yapay zeka ve işletmeler arası çözümler gibi diğer alanlara odaklanacağını açıkladı.

Marka ayrıca, mevcut stoklarını ortadan kaldıracağını, ancak tüm mobil işi 31 Temmuz’a kadar tamamen kapatacağını ima etti. Bu gerçekleşmeden önce LG, cep telefonu bölümünün sorunsuz bir şekilde kapanması için tedarikçiler ve iş ortaklarıyla yakın çalışacağını söyledi.

LG, ileriye dönük olarak güçlü mobil uzmanlığını ve 6G gibi mobil ile ilgili teknolojileri diğer işletmelerde ve ayrıca mevcut ve gelecekteki ürünlerde kullanmayı planlıyor.

LG, duvardaki yazıyı gördükten sonra çok akıllıca bir şey yaptı. Bir avuç dolusu uygulamayı çekti ve bunları, Google Play üzerinden güncelleyebileceğiniz sade, vanilyalı Android sürümleriyle değiştirdi. Bu büyük bir fark yaratıyor, çünkü ekiplerin gerçekten Android güncellemeleri üzerinde çalışmasına ve Google’ın halihazırda yaptığı uygulamaların daha kötü sürümlerine değil, temel uygulamalara odaklanmasına olanak tanıyor.

Exit mobile version