Lexmark’ın masaüstü için tasarlanmış yeni çok amaçlı lazer yazıcı serisi: X200

Lexmark”tan büyük düşünen, küçük bütçeli ofisler için çok amaçlı lazer yazıcılar: X203 – X204n

 
Yazıcı, tarayıcı ve fotokopi özelliklerinin hepsini bir arada bulunduğu 1200×1200 dpi baskı çözünürlüğüne sahip Lexmark X203 ve bu özelliklere ilave olarak faks özelliği de bulunan X204n  yazıcılar, dakikada 23 sayfa baskı ve fotokopi kapasitesi ile performansını ikiye katlıyor.

Lexmark”ın bu yeni yazıcısının fotokopi özelliği kullanılarak; doküman bir kere taranıp birçok çıktı alınabildiği gibi, bir kerede 1-99 kopya da yapılabilmekte. Baskıyı kağıdın boyutuna göre ayarlama olanağı sunmasının yanında, dokümanı %25 -%400 oranında büyütüp, küçültme olanağı da sağlıyor. Ayrıca multi-up (2-up, 4-up)(bir sayfaya 2 veya 4 sayfa basma kapasitesi), landscape(yatay), portrait(dikey) ve elektronik düzenleme özellikleri de bulunan Lexmark X200 serisi yazıcıların fotokopi özelliğinde, kopyalanacak dokümanın çeşidi (metin, fotoğraf, v.b) belirtilip ayarlamaların ona göre yapılması da sağlanabiliyor.

X203″den farklı olarak Lexmark X204n”lerde bulunan faks özelliğinin bir başka avantajı da, bir PC”ye gerek duymadan bağımsız olarak çalışması. Faks özelliğini kullanarak; aynı faksı ayrı adreslere tek tek yollamak yerine grup halinde faks yollayıp, istendiğinde yollanacak faksı ertelemek de mümkün. Gelen giden faksları gösteren bir rapor verme özelliğinin yanı sıra, X204n de yollanan faks gitmediğinde tekrar deneme özelliği de var . Bunların yanı sıra kısa yol yaratma, gelen faksı başka bir adrese yollama, faksın geldiği numarayı gösterme (eğer önceden kayıtlı ise), PC”den faks yollama, ses tonu seçimi ve çeşitli başka raporlama özellikleri de bulunmakta.
 

 

 

Lexmark X200 serisi yazıcıların tarayıcısı ile kullanıcı; renkli ve mono olarak, e-mail adresine, bir dosyaya veya bir PC”ye tarama yapabiliyor. X204n modelinde bulunan 30 sayfalık otomatik besleme ünitesi sayesinde ise tarama yapmak ve fotokopi çekmek çok daha kolay bir hal alıyor.
Ayrıca, taranacak dokümanın özelliklerini girip istenen formatta tarama yapmak da mümkün. Dahili Twain desteği ise dokümanları, kullanımı kolay operatör paneli sayesinde direkt olarak istenen programa taramayı sağlıyor.

Tüm bu özelliklerinin yanında Lexmark X200 serisi yazıcılar, uygun sayfa başı maliyetleri ile giderleri önemli bir ölçüde azaltıyor.

Kısacası, Lexmark”ın X200 serisi yazıcıları az maliyetle çok amaçlı büyük yazıcıların sunduğu çözümlerinden yararlanmak isteyen küçük ofis ve ev kullanıcıları için ideal bir çözüm.
 

 

Exit mobile version