Lenovo, Yapay Zeka Destekli İşletim Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Lenovo, yapay zeka destekli işletim sistemi üzerinde çalışıyor. Şirket, bu yılın ilk yarısında AI bilgisayarlar piyasaya sürebilir.

Lenovo, Yapay Zeka Destekli İşletim Sistemi Üzerinde Çalışıyor

Lenovo’nun potansiyel olarak Windows 11’e rakip olabilecek bir AI (Yapay Zeka) işletim sistemi geliştirdiği belirtildi. Lenovo Group’un Başkan Yardımcısı Liu Jun, CES 2024’te yapay zeka işini tam olarak tanıtma stratejisinin bir parçası olarak bu yıl bir AI işletim sistemi çıkarmayı planladığına işaret etti.

Liu Jun, bununla ilgili ayrıntılara pek değinmese de Lenovo’nun yeni AI işletim sisteminin yapay zeka destekli bilgisayarlara yönelik olacağı söyleniyor.

Lenovo’dan AI İşletim Sistemi Geliyor

Techradar tarafından aktarılan bilgilere göre şirket, bu yılın ilk yarısında birçok AI bilgisayarı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu bilgisayarların kullanıcı ihtiyaçlarının daha iyi anlaşılmasını sağlayan çok modlu doğal dil etkileşimi özelliklerine sahip olduğu ifade ediliyor.

Gizlilik ve güvenliğe de ayrıca vurgu yapan şirketin AI işletim sisteminin AI PC ekosistemi yaratmasına yardımcı olması bekleniyor. Bunun tam olarak nasıl olacağı ise henüz bilinmiyor.

Şirketin oldukça iddialı planları var. Bunlar, kendi işletim sistemlerini geliştiren ya da geliştirmeyi düşünen teknoloji şirketlerinin önemli hedeflerinden biri. Başarılı olması durumunda Lenovo’nun AI işletim sistemi Windows’a rakip olabilir.

Exit mobile version