Lenovo Tab 7 Essential (TB7304I)

Giriş seviyesi tabletlerin bile ‘akıllı telefonlaştığı’ günümüzde konunun dikkat çekici örneklerinden biri de Lenovo Tab 7 Essential. Android işletim sistemine sahip 7 inç ekranlı tablet, nanoSIM desteğiyle geliyor. WiFi’ın yanı sıra hücresel bağlantı desteği de sunan modelde genel itibarıyla taşınabilirlik, geniş ekranda multimedya ve iletişim ihtiyaçlarına yönelik çözümler ön planda. Elbette mütevazı fiyatının bir gerekliliği olarak çok da iddialı olmayan şekillerde.

Tasarım

Oldukça hoş bir görünümle sizi karşılıyor. Kapalıyken tamamen siyah bir görünümde yan kısımlarda biri gri, diğeri mavi renkte iki bölüm söz konusu. Bunlardan gri olanı güç tuşu, mavi kısım ise üzerinde Lenovo yazısının da bulunduğu microSD girişi için plastik kapak. Ek olarak güç tuşunun üstünde ses kontrollerini görüyoruz. Şarj ve kulaklık girişleri üst kısmında yer alıyor. Altta ise port bulunmuyor.

Ekran

7 inçlik 1024 x 600 çözünürlüklü ekranla gelen tablet, internette ya da daha net bir kapsamla sosyal medyada video izlemek için gayet yeterli. Dokunmatik hassasiyeti ortalama seviyelerde. Çok akıcı ve hızlı bir deneyimden ziyade giriş seviyesi akıllı telefonlardakine benzer şekilde ‘düşük hassasiyet’ söz konusu. IPS özellikli ekran, bu sayede geniş bir görme açısı sunuyor.

Performans ve diğer özellikler

Android işletim sistemiyle birlikte Google Drive, Gmail, Google, Google Haritalar gibi önyüklü uygulamalarla geliyor. MediaTek MT8735D işlemcisi 1.3 GHz hızında çalışıyor. Genel kullanım için yeterli performans değerleri sergiliyor. 16 GB depolama alanı ve 1 GB RAM’e sahip olan modelde microSD desteği de bulunuyor. Genel itibarıyla sizi microSD kullanma durumunda bırakıyor, bu da ekstra bir bütçe anlamına gelecek.

802.11bn WiFi standartı, Bluetooth 4.1, GPS, FM Radyo özellikleri var. Yoğun kullanımda 10 saate varan şarj dayanıklılığı sunan tabletin şarj cihazı oldukça şık. Uzun bir kabloya sahip olması da güzel bir detay. Ses çıkışı tatmin edici. Önde ve arkada 2 MP kameraları bulunan modelde aynı zamanda HD video kaydı gerçekleştirilebiliyor.

Sonuç

Aile tableti olarak sınıflandırabileceğimiz model, özellikle çocuklar için harikulade bir seçenek. Ayrıca multimedya ve Android oyunları için tercih edilebilir bir tablet, dolayısıyla gençlerin de tercihi olabilir. Fiyatıyla zaten artı puan almayı biliyor.

Artılar

Fiyat

Şarj dayanıklılığı

Tasarım

SIM desteği

 

Eksiler

Parmak izi tutuyor

Biraz yavaş

Depolama alanı

 


 

Exit mobile version