Lenovo Legion Y530

Oyun notebook’ları bizi her zaman şaşırtmıştır. Genelde tasarımdaki sadeliği hiçbir şekilde dikkate almayan özgür ruhla başlayan farklı bakış açıları, oyunlara dair sağlanan derinlemesine performans argümanlarıyla devam eder. Lenovo’nun test merkezimize konuk olan oyun notebook’u Legion Y530 ise bizi farklı düşüncelerle baş başa bırakan detaylarıyla ‘esti’ geçti. Bakalım detaylarda neler yaşattı?

2.3 kg’lik modelde 15.6 inç ekranın doğası gereği büyük klavyesi ve ayrıntılarıyla karşı karşıyasınız bu modelde. Ekran menteşesinin farklılığı, arka yüzünde sıralanan birçok port ve genel itibarıyla ağır bağlı, oturaklı görünüm ilk dikkat çekenler arasında. Bununla birlikte size bir ikilem de yaşatmıyor değil; oyun notebook’u olduğuna emin olamıyorsunuz, çünkü tasarımında ilginç bir ağırlık hissettiriyor. Sanki bir miktar 30 yaş üzeri ‘gamer’ı hedefliyor bu model.

Modelde altta ve yanlarda havalandırma alanları gözden kaçmıyor. Bununla birlikte sessiz çalışan bir sistem. Uzun oyun seanslarında bile sizi gürültüsüyle üzmüyor.

Oldukça şık ve ince çerçeveli bir ekrana sahip. Ekranın altında gerek aralıkları gerekse yükseklikleriyle gayet başarılı tuşlarla gelen klavye ve sağ/sol tıklarıyla gelen touch pad’in kullanıcı dostu tasarımı beğenimizi kazanıyor. Saliselerle yarışan oyuncular için kullanışlı birer kontrol ünitesi ikisi de.

1’er adet USB Type-C, Mini DP, USB 3.0, HDMI, RJ-45 portu, kulaklık girişi, Kensington kilit yuvası ve AC adaptörü bağlantı noktası bulunuyor.

15.6 inç ekranında Full HD çözünürlük sunuyor. 144 Hz ve 300 nit parlaklık değerleri ile oyuncuların beklentilerine yanıt veriyor. NVIDIA GeForce GTX 1050 ekran kartı, 16 GB RAM, 128 GB SSD + 1 TB HDD, 3 hücreli pil ve Windows 10 Home işletim sistemi öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor.

Modelde Rome II Total War Emperor Edition gibi nispeten eski bir oyunu olağanüstü bir performansta oynadık. PUGB’yi de akıcı ve sorunsuz şekilde deneyimledik. Nihayet çok taze bir yapım olan Anthem’i de beklentilerimizin üzerinde çalıştırdı. Tüm oyunlarda ihtiyacımız olan performansı karşıladı özetle.

Artılar:

Ekran

Tasarım

Sessiz

Performanslı

Eksiler:


 

Exit mobile version