Lenovo Duet 5’i duyurdu

Lenovo, daha büyük bir OLED ekrana ve diğer yükseltmelere sahip birinci sınıf bir tablet olan yeni Lenovo Chromebook Duet 5'i tanıttı.

Lenovo‘nun kategori belirleyen Chromebook Duet’i, piyasaya sürülmesinden bir yıldan fazla bir süre sonra devam modeli alıyor. Chromebook Duet 5 daha yüksek bir fiyat, yeni bir işlemci ve 13.3 inç OLED ekran ile Duet’in baştan ayağa yeniden tasavvur edilmesidir. Kuzey Amerika dışında IdeaPad Duet 5 Chromebook olarak markalanmıştır.

Lenovo, Duet 5’in, ayrılabilir form faktörünü birden fazla fiyat noktasına getirmek için iddialı bir çabayla, Duet hattına yapılan birçok eklemenin muhtemelen ilki olduğunu söylüyor. Şirket, 10.1 inçlik Duet’i satmaya devam edecek.

LENOVO DUET 5 EN UYGUN FİYATLI DİZÜSTÜ BİLGİSAYARI

Lenovo, yeni OLED ekranın DCI-P3 renk gamının yüzde 100’ünü kapsadığını; “inanılmaz eğlence deneyimleri” sunmak amacıyla bir LCD panelden “yüzde 70 daha az mavi ışık” yayacağını söylüyor. OLED uzun zamandır PC alanında lüks bir gösterge olmuştur. 429,99 $’lık başlangıç ​​fiyatıyla Duet 5, şüphesiz bu teknolojiye sahip en uygun fiyatlı dizüstü bilgisayarlardan biri olacaktır.

Bu Chromebook, sektörde tanıtılan ince ve hafif OLED dizüstü bilgisayar dalgasının bir parçasıdır. Lenovo ayrıca IdeaPad serisine Windows destekli OLED modelleri ekledi. Asus, bir dizi tüketici ve kurumsal ürün grubunu teknolojiyle donattı. OLED çılgınlığı bitmek bilmiyor; Samsung Ocak ayında, bu yıl dizüstü bilgisayar boyutunda 90Hz OLED ekranların seri üretimine başlayacağını duyurdu.

QUALCOMM İŞLEMCİSİNDEN DESTEK ALIYOR

Chromebook Duet 5, Qualcomm’un Mayıs ayında duyurulan Snapdragon 7c Gen 2 işlemcisinden destek alacak. Ayrıca bu çip, giriş seviyesi dizüstü bilgisayarlar için tasarlandı. Yakın zamanda Samsung’un 349 $’lık Galaxy Book Go’sunda göründü. Gözden geçirenler, şu ana kadar biraz yavaş olduğunu buldular. Ancak Chrome OS’nin çalıştırılması Windows’tan daha az talep ediyor.

En popüler olarak Microsoft’un Surface Pro cihazlarıyla ilişkilendirilen ayrılabilir form faktörü; bu yıl çeşitli dizüstü bilgisayar serilerinde ortaya çıktı. Asus şimdi, yerleşik bir ekran kalemi; hem dikey hem de yatay olarak katlanabilen bir kickstand ile Chromebook Detachable CM3’ü satıyor. Lenovo’nun tam karşısında, HP’nin Snapdragon işlemci tarafından desteklenen 1,629 dolarlık Elite Folio var. Ayrıca bu yılın başlarında Lenovo, X12 ile bir X Serisi ThinkPad’de form faktörünü denedi. Daha güçlü bir Intel Core i5 paketledi.

 

Exit mobile version