League of Legends’a Başlarken Bilinmesi Gerekenler

League of Legends

League of Legends Dünya’nın en çok oynanan online oyunları arasında yer almaktadır. Dünya çapında aylık 100 milyonun üzerinde aktif oyuncuya sahip olan League of legends oyunu Türkiye’de de oldukça yüksek bir oyuncu kitlesi barındırmaktadır. 2020 verilerilerine göre Türkiye’de 15 milyon dan fazla lol hesabı ile lol ülkemizde en çok oynanan oyun olmaktadır. Dünya’da ve Türkiye’de yoğun şekilde oynanan League of Legends ücretsiz olması, güvenli ve yeterli sunucuları ve hizmet verdiği ülkelere sunduğu dil desteği sayesinde oldukça hızlı ve kolay bir giriş sunmaktadır. Sunduğu giriş kolaylığının yanı sıra lol oyunu özelleştirilebilir geniş ayar paneli ve öğretici modları sayesinde yeni başlayan oyuncuların oyuna hızlı adaptasyonunu sağlamaktadır.

League of Legends oyunu yüksek rekabete dayalı dereceli maçları, şampiyon çeşitliliği ve çeşitli kostüm setleri gibi özellikleriyle pek çok yeni oyuncunun dikkatini çekmektedir. League of Legends’e başlarken oyuncuların oyuna ayak uydurabilmek için oyun öncesinde ve oyun sırasında yapması gereken bazı işlemler mevcuttur. Bu işlemler lol’e başlarken oyundan daha fazla zevk alınmasına ve ilerleme kaydedilmesine yardımcı olmaktadır. Lol oyununa hemen katılıp bu heyecana ortak olmak için buradan hesap satın alabilirsiniz.

Oyun Öncesi Yapılması Gerekenler

League of Legends’e başlarken ilk etapta oyun başlangıcındaki eğitim görevleri ile oynanın hakkında genel bilgi sahibi olmak ilk oyunlar için kilit rolü oynamaktadır. Oyuncuların genel mantığı ve kontrolleri kavraması ilerleme kaydetmelerine yardımcı olmaktadır. Ardından oyuncuları oyunun ayar panelinden bilgisayarın oyun içi optimizasyonuyla ilgili daha sonra da oyunu daha rahat oynamak için ara yüz ve kontrolleri kendilerine uygun hale getirmeleri de oyuncuların ilerlemesini sağlamaktadır. Daha sonra şampiyon seçim ekranında takımla uyumu sağlamak adına uygun şampiyon ve seçilen şampiyona uygun olan sihirdar büyüleri ve rünler de seçilmelidir.

Şampiyon seçimi takımın eksikliğine ya da oyuncunun yeteneğine göre değişirken sihirdar büyüleri ve rünler seçilen şampiyonun istatistiklerine göre seçilmelidir. Ayrıca League of Legends sürekli olarak güncellenmekte ve değişmektedir. Bu güncellemelere meta ve yama isimleri verilmektedir. Meta ve yama takibi de oldukça önemlidir. League of Legends’e başlarken oynayan oyunculardan, çeşitli sosyal mecralardan ya da koçluk hizmetlerinden de yararlanılabilir.

Oyun Sırasında Yapılması Gerekenler

League of Legends’te oyun içinde yapılması gerekenler bireysel ve takım olarak güçlenmekten geçer. Oyun içerisinde bireysel olarak güçlenme önemli olsa da takım halinde hareket etmek oyunda galibiyetin kazanılması adına daha faydalı olabilmektedir. Bu güçlenme için yapılması gerekenler çeşitlilik barındırmaktadır. Lol de güçlenmek için altın kazanmak ve bu altınları doğru şekillerde kullanmak gerekir. Altınları kazanmak için miyonları veya tarafsız orman yaratıklarını kesmek, rakip şampiyonları alt etmek veya asist yapmak ve kule yıkmak gerekir.

Oyunda güçlenmeyi sağlayan en temel etmen itemler yani eşyalardır. Oyun başında ve ilerleyen dakikalarda seçilen şampiyonların değerlerine ve rakip şampiyona göre eşya seçimi yapılmalıdır. Ayrıca seçilecek eşyalar takımın eksiklerine göre de şekillenmelidir. League of Legends’te takım savaşları ise oyunun gidişatını belirleyen en önemli olaylardır. Bu yüzden takımla birlikte hareket edilmelidir. Yeni başlayan oyuncuların dikkat etmesi gereken diğer ermen ise mini harita takibinin alışkanlık haline getirilmesidir. Harita takibi sayesinde takım ve rakip pozisyonları takip edilebilirken ejder ve baron nashor gibi global görevleri de kontrol altında tutmak oldukça kolaylaşmaktadır.

Daha fazla bilgi için eloboosturkiye.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Exit mobile version