League of Legends Yeniden Bağlan Hatası Nasıl Düzeltilir?

League of Legends yeniden bağlan hatası için hangi çözüm yöntemleri uygulanmalıdır? İşte çözüm yöntemlerinin listesi!

League of Legends yeniden bağlan hatası ile karşılaşan kullanıcılar ne yapmalıdır? Büyük bir popülerliğe sahip olan MOBA oyununda ortaya çıkan sorunun düzeltilmesi için bazı yöntemler uygulayabilirsiniz.

Riot Games tarafından geliştirilen MOBA türündeki League of Legends’ta bazen bazı sorunlar meydana gelebilmektedir. League of Legends bağlantı sorunu ile karşılaştıysanız aşağıdaki yöntemleri takip edebilirsiniz.

League of Legends Yeniden Bağlan Hatası İçin Çözüm Yolları

League of Legends Yeniden Bağlan Hatası-1

1. Ethernet Kablosu Kullanma

Bilgisayarınız internete kablosuz olarak bağlanıyorsa Wi-Fi sinyali zayıf olabilir. Bu, internet performansınızın düşmesine ve League of Legends gibi çevrim içi video oyunlarında birtakım sorunlar yaşamanıza yol açabilir. Sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını tespit etmek için ethernet kablosu kullanın.

2. Modemi Kapatıp Açma

Büyük popülerliğe sahip olan MOBA oyununda ortaya çıkan bağlantı hatasını çözmek için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise modemi kapatıp açmaktır. Modemi kapatın. En az 10 saniye boyunca bekleyin. Ardından modemi yeniden açın. Sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

3. Anti Virüs Programını Kapatma

Anti virüs programları, bilgisayarların güvenliği için çok büyük bir öneme sahiptir fakat bu programlar bazen çevrim içi oyunlarda bazı bağlantı sorunları ile karşılaşmanıza yol açabilir. Bu nedenle anti virüs programını devre dışı bırakın ve hatanın çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

4. DNS Sunucusunu Değiştirme

League of Legends bağlantı sorununu çözmek için uygulayabileceğiniz diğer yöntem ise DNS sunucusunu değiştirmektir. Bu yöntemi uygulamak için ilk önce “Ağ ve Paylaşım Merkezi” bölümünü açmanız gerekmektedir.

Ağ ve Paylaşım Merkezi’nde yer alan “Bağdaştırıcı ayarlarını değiştirin” seçeneğini seçmelisiniz. Bunun ardından ethernet bölümüne sağ tıklayın. “Özellikler” yazısına tıklayın. “İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP /IPv4)” seçeneğine tıklayın.

“Özellikler” yazısına tıklayın ve son olarak açılan pencerede farklı DNS sunucusu yazın. DNS sunucusunu değiştirme işleminin ardından sorunun düzelip düzelmediğini kontrol edin.

5. VPN Hizmetini Kapatma

Karşılaştığınız sorun, VPN programından kaynaklanıyor olabilir. Riot Games tarafından geliştirilen popüler MOBA oyununa girmeden önce VPN hizmetini devre dışı bırakın. Hizmeti kapattıktan sonra League of Legends’a girmeye çalışın.

6. Aygıt Sürücülerini Güncelleme

Güncel olmayan ağ sürücüleri, LoL’de bağlantı hatasının meydana gelmesine yol açabilir. Sorunu çözmek için aygıt sürücülerini güncelleyebilirsiniz. Bunun için driver güncelleme programı kullanabilirsiniz.

Exit mobile version