Lazer Yazıcı Nedir?

Hızlı baskı yetenekleriyle bilinen lazer yazıcılar aynı zamanda kaliteleriyle de birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. En iyi yazıcı seçeneklerinden biri olan lazer yazıcı aynı zamanda bilinen yazıcıların aksine oldukça sessiz çalışmaktadır. Hem renkli hem de siyah beyaz baskı yapabilen lazer yazıcılar profesyonel bir baskı hizmeti sunmaktadır.

Lazer yazıcı adını almasının asıl nedeni ise içerisinde kullanılan lazer tabancasıdır. Elektrostatik prensibiyle çalışan lazer yazıcılar, lazer ışınlarını “drum” adı verilen negatif yüklü silindirden ileri geri hareketleriyle geçirerek kaliteli baskı yapabilir. Hem mürekkep tasarrufu hem de zaman tasarrufu sağlayabilen bu yazıcı; yapmış olduğu işlem ve ileri teknolojisi nedeniyle normal yazıcılardan daha pahalı fiyatlara sahip olabilir.

Lazer yazıcı baskı işlemini bir bütün olarak yapar. Yani, baskısı yapılacak olan dokümanı satır satır değil sayfa sayfa işler.

Uzun ömürlülük konusunda da baskı işlemlerine çok sık ihtiyaç duyan kişiler tarafından tercih edilmektedir. Toner ve kartuş kullanan lazer yazıcı, fazla sayıda baskı yapabilme işlevi nedeniyle de revaçta olan bir yazıcı türüdür. Özellikle siyah beyaz çıktılarda tercih edilen lazer yazıcılar, yazdırma hızları nedeniyle genellikle kurum ve kuruluşlarda ya da baskı merkezlerinde kullanılmaktadır.

Lazer Yazıcıların Diğer Yazıcılardan Farkı Nedir?

Evlerde ve iş yerlerinde sıkça kullanılan yazıcılar artık herkesin sahip olması gereken bir teknolojik ürün haline gelmiştir. Geçmişten günümüze önemi yadsınamayacak olan yazıcılar; mürekkep püskürtmeli, lazer ve nokta vuruşlu olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Günümüzde sık kullanılmayan ve belki de çoğu kişi tarafından bilinmeyen nokta vuruşlu yazıcılar en eski yazıcı türüdür.

Son zamanlarda kalitesiyle çokça tercih edilen lazer yazıcı ile kullanımı daha yaygın olan mürekkep püskürtmeli yazıcılar arasında ise birtakım farklar bulunmaktadır.

En büyük farklardan biri olarak kabul edilen baskı hızı gözle görülebilecek kadar fazladır. Lazer yazıcı kısa sürede çok fazla baskı yapabilirken mürekkep püskürtmeli yazıcılar daha uzun sürede işlemi tamamlayabilir. Ayrıca, lazer yazıcılar yağlı özellikte bulunan kağıtlar için bile kaliteli ve canlı baskı yapabilirken mürekkep püskürtmeli standart yazıcılar bu özellik için çok yeterli görülmemektedir. Az gürültü yapmasıyla da tercih edilen lazer yazıcı, sessiz baskı yapabilme özelliği sayesinde kullanıcılarından tam not almaktadır.

Hangi Durumlarda Lazer Yazıcılar Tercih Edilmelidir?

Doküman ve evraklara yoğun ihtiyaç duyan bir sektörde bulunuyorsanız ya da kısa sürede çok fazla baskı yapmak istiyorsanız mutlaka lazer yazıcıları tercih etmeniz gerekmektedir. Zamandan tasarruf ve kalite konusunda yoğun ilgi gören lazer yazıcılar aynı zamanda uzun ömürlü olmaları nedeniyle de birçok kurum ve kuruluşta kullanılmaktadır. Ayrıca, mürekkep püskürtmeli yazıcı türlerine göre daha pahalı satışa sunulsa da toner ve kartuş kullanımının ekonomik olması nedeniyle daha az maliyetli kabul edilmektedir.

Kaliteli ve Uygun Fiyatlı Lazer Yazıcılar Nereden Alınır?

Hem lazer yazıcı seçerken hem de bu yazıcılar için kartuş ve toner alışverişi yaparken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Bu nedenle, birçok modeli bulunan lazer yazıcıların seçimleri oldukça dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Piyasada bulunan kalitesiz ve güvenilir olmayan ürünler kullanıcıların kafasında soru işaretleri bırakabilir.

 

Bu konuda tüm kullanıcıların taleplerini tam anlamıyla karşılamaya çalışan Avansas, satışını yapmış olduğu lazer yazıcı modelleri ile birçok kullanıcının güvenini kazanmıştır. Yalnızca kaliteli ve güvenilir markaların yazıcı modellerini satan firma, aynı özeni yazıcılar için büyük öneme sahip olan toner ve kartuşlar için de göstermektedir. Hem uygun fiyatlı hem de kaliteli lazer yazıcı modelleri için Avansas’ı ziyaret edebilir ve güvenilir bir alışveriş deneyimi yaşayabilirsiniz.

Exit mobile version