Last Of Us, PS5 için yeniden geliştiriliyor

Oyun severler, The Last of Us oyununun PlayStation 5 için bir yeniden geliştirileceğini duymaktan mutlu olacak. Ancak Bloomberg’de yer alan habere göre Sony’deki bazı geliştiriciler, bunun nasıl bir araya geldiğinden veya PlayStation’ın övülen birinci taraf geliştirmesinin ileriye dönük gelişiminin ne anlama geldiğinden memnun değil.

Sony’nin, 2013’te PlayStation 3 için ilk kez piyasaya sürdüğü ve ardından 2014’te PlayStation 4 remaster’ı izleyen Naughty Dog’s The Last of Us’un başka bir yeniden yapımı üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Bloomberg, 2020’nin The Last of Us Part II’de tanıtılan oynanış ve grafik iyileştirmelerinin olduğunu bildirdi.

Hitman 3 Nisan 2021 yol haritası ortaya çıktı

SONY LAST OF US İÇİN YENİ BİR STÜDYO SÖYLENTİLERİNİN YOLUNU AÇTI

The Last of Us remake küçük bir proje. Yeniden yapım, ilk olarak Sony’nin diğer stüdyolarına Spider-Man veya Uncharted oyunları gibi daha büyük projelerde sanat, animasyon ve geliştirme için büyük ölçüde destek çalışmaları sağlayan dahili bir ekip olan Sony’nin Visual Arts Service Group tarafından başlatıldı. Ancak Visual Arts Service Group, kendi oyunları üzerinde çalışmayı arzuladı ve popüler Sony franchise’larının daha düşük maliyetli yeniden yapımlarının başlamak için iyi bir yer olacağını anladı. Bu durum geçen yıl San Diego’da “gizli” yeni bir Sony stüdyosunun söylentilerine yol açtı.

Ancak Sony’nin bu çabaları büyük ölçüde görmezden geldiği bildirildi. Visual Arts Service Group, yeniden yapım projesini geçici olarak onayladı, ancak ekibe yeniden yapım için genişletilmiş bir bütçe vermeyi reddetti. Proje daha sonra, Visual Arts Service Group’un da her zamanki gibi yardımcı olduğu, görünüşe göre hala geliştirilmekte olduğu dizi yaratıcısı Naughty Dog’a geri taşındı.

Tüm bu projelerin hala oldukça erken olduğunu belirtmekte fayda var, bu nedenle Sony’nin burada bu oyunların gerçekten piyasaya sürülüp yayınlanmayacağı, ne zaman veya nasıl çıkacağına ilişkin planlarını değiştirmek için bolca zaman var.

Bloomberg’in raporu, Days Gone’un geliştiricisi Sony’nin Bend Studio’nun benzer sorunlarına dikkat çekiyor. Bend ekibinin açık dünya zombi oyununa bir devam oyunu sunmaya çalıştığı ancak reddedildiği – bunun yerine çok oyunculu bir projede ve yeni bir Uncharted oyununda Naughty Dog’a yardım etmekle görevlendirildi. Görünüşe göre Bend’in liderliği, Naughty Dog’un ekibine tamamen dahil olma konusunda o kadar endişeliydi ki, bu projelerden çıkarılmasını istedi. Şimdi de kendi başına yeni bir oyun üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

Exit mobile version