Laptop Klavyesi Çalışmıyor Sorunu Nasıl Çözülür?

Laptop klavyesi çalışmıyor sorununun çözümü için neler yapılmalıdır? İşte uygulanabilecek çözüm yöntemlerinin listesi!

Laptop klavyesi çalışmıyor problemi ile karşılaştıysanız uygulamanız gereken bazı yöntemler yer almaktadır. Bu yöntemler, meydana gelen problemin çözülmesine yardımcı olabilir. Çözüm yöntemlerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

Laptop Klavyesi Çalışmıyor Hatasının Çözüm Yöntemleri Listesi

Laptop Klavyesi Çalışmıyor-1

1. Bilgisayarı Yeniden Başlatma

Bilgisayarınızın klavyesi çalışmıyorsa uygulayabileceğiniz ilk yöntem yeniden başlatmaktır. Yeniden başlatma işlemi, bilgisayarda meydana gelen bazı sorunların çözülmesine yardım edebilir. Bu nedenle sistemi yeniden başlatın.

Klavyenin yanı sıra touchpad ve mouse da çalışmıyorsa bilgisayarın güç butonuna bir süre boyunca basılı tutarak kapatma işlemini yapabilirsiniz. Sistem kapandıktan bir süre sonra tekrar güç butonuna basın. Bu işlemin ardından sistem yeniden açılacaktır.

2. Klavyeyi Temizleme

Dizüstü bilgisayarlarının klavyelerini içerisine bir süre sonra toz, saç vb. birikebilir. Klavyenin içerisine biriken bu maddeler, klavyenin düzgün bir şekilde çalışmasını engelleyebilir. Dizüstü bilgisayarınızın klavyesi çalışmıyorsa klavyeyi temizleyebilirsiniz.

Temizleme işlemine başlamadan önce bilgisayarı kapattığınızdan ve şarj cihazının fişini çektiğinizden emin olmalısınız. Bunun ardından çok dikkatli bir şekilde klavyeyi temizlemeye başlayın.

3. Virüs Taraması Yapma

Kötü amaçlı yazılımlar, bilgisayarların bazı işlevleri yerine getirmesini engelleyebilir. Sisteminize bulaşmış olan bir kötü amaçlı yazılım, dizüstü bilgisayarınızın klavyesinde problem yaşamasına yol açmış olabilir. Bu sebepten ötürü anti virüs programı ile sistemi tarayın.

4. Klavye Sürücüsünü Güncelleme

Klavyeniz eski sürüme sahip olduğu için çalışmıyor olabilir. Bu sebepten ötürü Aygıt Yöneticisi üzerinden güncelleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

5. Klavye Sürücüsünü Kaldırma

Klavyenizin mevcut sürümünü kaldırmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem için ilk önce Başlat menüsüne sağ tıklayın ve açılan penceredeki Aygıt Yöneticisi aracına tıklayın. Klavyeler kategorisini bulun ve üzerine çift tıklayın. Ardından “Cihazı kaldır” seçeneğini seçin. Sürücü kaldırma işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.

6. Farklı Bir Klavye Kullanma

Sorunun donanımsal olup olmadığını anlamak için uygulayabileceğiniz bir yöntem bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayarınıza harici bir klavye takarak sorunun donanımsal olup olmadığını kolayca tespit edebilirsiniz. Bilgisayara taktığınız harici klavye de çalışmıyorsa yaşadığınız sorunun kaynağı yazılımsal olabilir.

Yukarıda yer alan yöntemleri uygulayarak karşılaştığnıız sorunu çözebilirsiniz. Ayrıca ekran klavyesi açma yazımıza göz atabilirsiniz.

Exit mobile version