Labrador Retriever Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Labrador Retriever nasıl bir köpektir, genel özellikleri nelerdir? Bu köpek ırkı hakkında bilinmesi gerekenleri sadece 7 maddede topladık.

Labrador Retriever hem arkadaş canlısı hem de dostuna sadık bir köpek ırkıdır. Tarihsel olarak bakılacak olursa söz konusu köpekler yaşamını büyük bir çoğunlukla balıkçıların yanında sürdürmüştür.

Söz konusu ırk bugün de en az ataları kadar çalışkan ve dost canlısıdır. Dünyanın en popüler köpek ırklarından da biri olarak bilinmektedir. Bu sevimli canlılar hakkında bilgi edinmek isterseniz sizler için hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

Labrador Retriever Genel Olarak Nasıldır?

Bu köpekler hakkında bilmeniz gerekenleri 7 maddede topladık. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:

1. Av Köpekleridir

Labradorlar aslına bakılacak olursa av köpekleridir. Bundan seneler önce avcılıkta insanlara yardım etmeleri için yetiştirildiler. Bugün özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde saatlerce yorulmadan avlanabilmektelerdir.

2. Dur Durak Bilmezler

Bu cinsin belki de en büyüleyici özelliği hemen hemen sınırsız bir enerjiye sahip olmalarıdır. Bu köpekler, uzun yürüyüşe çıkamadığı günlerde bu nedenle kaçmak ya da etrafı dağıtmak gibi eylemlere başvurabilmektedir.

Onları yalnız bırakmanız gerekecek olursa oyalanmaları için onlara köpek oyuncakları verdiğinizden emin olmalısınız. Böylece koşturup üzerlerindeki gerilimi atabilir ve rahatlayabilirler.

Labrador Retriever - 1

3. Kolaylıkla Eğitilebilirler

Bu köpekler, akıllıdır ve en yakın dostlarını memnun etmekten keyif almaktadır. Ne demek istediğinizi diğer köpeklere kıyasla daha hızlı bir şekilde öğrenir ve ona göre hareket etmeye başlar.

4. Suya Bayılırlar

Labrador köpeği, yüzmekten keyif alır. Öyle ki doğuştan yüzücü oldukları söylenebilir.

5. Çok Tüy Dökerler

Bu köpekler oldukça fazla tüy dökmektedir. Bu nedenle köpeğinizin tüylerini günlük olarak toplamanız büyük önem taşımaktadır. Ayrıca vücutlarını sık sık incelemeniz, parazit olup olmadığını kontrol etmeniz gerekir.

6. Çok Havlamazlar

Birçok insan, Labdrador köpeği çok havlar mı gibi soruların cevabını merak etmektedir. Genel olarak konuşmak gerekirse bu köpekler çok havlayan köpekler değildir. Bu ırkın diğer köpek ırklarına kıyasla çok daha nazik olduğu söylenebilir. Doğru eğitim verildiğinde havlama bir sorun olmaktan çıkabilir.

7. Renkleri Karakterlerinden Bağımsızdır

Bazı insanlar, bu köpeklerin karakterini renklerine göre belirleme eğilimindedir. Aslına bakılacak olursa aynı ırktan siyah renkteki bir köpek ile sarı renkteki bir köpek arasında hiçbir fark yoktur.

Exit mobile version