Labirent Benzeri Filmler Neler?

Labirent benzeri filmler listesine göz atın, Labirent serisine en çok benzeyen filmleri seyretmenin keyfini çıkarmaya başlayın.

Labirent benzeri filmler, film serisini bitirip daha fazlasını seyretmek isteyenlerin arayışında olduğu filmlerdir. Açlık Oyunları ile hemen hemen aynı konsepte sahip olan film serisi The Maze Runner gibi çok sayıda film bulunuyor. Ne var ki hepsi izleyicisini mutlu edecek formülü uygulamayı başaran filmlerden oluşmuyor.

Serinin ilk filminde hafızasını kaybetmiş bir şekilde asansörde uyanan Thomas adlı kişi ile gözlerimizi açıyoruz. Kendisi ile aynı yaşlarda nispeten kalabalık bir labirentte sıkışıp kalıyor. İlk filmde yanıtlanmayan çok fazla soru var ama devam filmleri ile bu sorulara da cevap veriliyor.

Eleştirmenler, filmin çok iyi olduğu konusunda hemfikir olmasa da serinin kendisine has hayran kitlesi, filmin izleyici yorumunun da ağırlıklı olarak olumlu olmasını sağladı. Her ne olursa olsun, serinin azımsanamayacak kadar büyük bir kitlesi var.

Siz de bu kitleye dahil olduğunuzu düşünüyorsanız Labirent serisi gibi filmlere aşağıdan ulaşabilirsiniz.

En İyi Labirent Benzeri Filmler

En İyi Labirent Benzeri Filmler

1. Köy (The Village)

The Village, her yanı ormanla çevrili tuhaf bir köyde geçmektedir. Bu ormanda canavarlar yaşamaktadır ama insanlar ile canavarlar arasında bir anlaşma vardır. Bu anlaşmaya göre insanlar ormana gitmeyecek, canavarlar da köye adım atmayacaktır. Bu aynı zamanda insanların köyden dışarı çıkamayacağı anlamına gelmektedir.

Bu insanlardan biri, ihtiyacını gidermek için dışarı çıkmaya karar verdiğinde insanlar ve canavarlar arasındaki anlaşma bozulur.

2. Küp (Cube)

Cube, Labirent serisi ile oldukça benzer bir filmdir. Bu filmde de ana karakter, kendini ölümcül bir labirentte kapana kısılmış bir hâlde bulur. Bu filmdeki labirent, Labirent serisinden farklı olarak birbirine bağlı odalardan oluşmaktadır. Filmin devam filmleri de vardır.

3. Açlık Oyunları (The Hunger Games)

Açlık Oyunları, distopik bir gelecekte geçmektedir. Baskıcı bir yönetimin altındaki bölgelerde yaşamakta olan insanlar, geçmişte karıştığı isyanların cezası olarak her yıl Açlık Oyunları’na katılmaları üzerine rastgele olarak seçilmektedir. Bu oyunda ise hayatta sadece bir kişi kalmaktadır.

4. Uyumsuz (Divergent)

Divergent ya da Uyumsuz, insanların farklı gruplara katılmak zorunda olduğu bir dünyada geçmektedir. Toplamda 5 grup vardır. Her insan büyüdüğünde bir grubu seçmek zorundadır. Bu gruplardan birine katılmak için uygunluk testi yapılmaktadır.

Gruba katılma zorunluluğu bulunan genç bir kız, 5 grupla da uyumlu olmadığını öğrendiğinde onu diğerlerinden neyin ayırdığını bulmanın peşine düşer. Uyumsuzlara hiç iyi davranılmadığı için arayışı oldukça zorlayıcı olacaktır.

5. Başlangıç (Inception)

Christopher Nolan’ın yönetmen koltuğunda olduğu Inception, insanların rüyalarına girip fikirlerini çalan bir grup hırsıza odaklanmaktadır. Fikir hırsızları, kendilerine verilen bir görevde rüya içinde rüyaya girerek bir döngü başlatır ama ortada bir sorun vardır: Süreleri dolmadan rüyadan çıkmak zorundalardır yoksa ölme tehlikeleri vardır.

Exit mobile version