Küresel İklim Değişikliğinden Etkilenmemek Mümkün Mü?

ABD kış sıcaklıkları

Herkesin büyük bir korku yaşadı küresel iklim değişikliğinden etkilenmemek mümkün. Bundan Kısa bir süre önce Patagonya anlar ilginç bazı detaylar sayesinde küresel iklim değişikliğinden etkilenmemenin yolunu buldular. İşte merak edilen tüm detaylar.

Magallanes Üniversitesi’nden arkeolog Jimena Torres liderliğindeki bir araştırmacı ekibi yaptıkları çalışmalar sonucunda, Patagonyalıların benzer sorunlar yaşadığını ortaya çıkardı. Orta Holosen’den (6.500 ila 5.000 yıl önce) ve üçü Orta-Orta Holosen’den (3.500 ila 3.500 yıl) bazı kişilerin bu durumu çözdüğü ortaya çıktı.

küresel iklim değişikliğinden korunmak mümkün

Toplanan 255 arkeolojik örnekte insanların balık kemikleri topladığı ortaya çıktı. Üstelik bu balık kemikleri çok özenli bir şekilde toplanmıştı. Böylece küresel iklim değişikliğinden korunabileceklerini düşündüler.

Bilim ekibi, “Fiyortların ve iç denizlerin yanı sıra Şili kıta kenarının açık deniz alanlarında, deniz yüzey sıcaklığında bir düşüş olduğu görüldü. “Tüm bunlar aslında iklim değişikliğinin çok daha kompleks bir şekilde eskiden de görüldüğünü ortaya koyuyor. Onların yöntemi genel olarak; deniz canlılarını takip etmekti.” ifadelerine yer verdi.

Dünya çok hızlı bir şekilde küresel ısınma yaşıyor. Bu durumu tersine çevirmek aslında mümkün. Ancak bilim insanları henüz bu konuda net bir bilgiye sahip değil. Belki de eski medeniyetler bu durumu tersine çevirebilir.

Exit mobile version