Kulaklığın Birinden Ses Gelmiyor, Çözümü Nedir?

Kulaklığın birinden ses gelmiyor, ne yapmalıyım diye merak ediyorsanız sizin için bir arada topladığımız yöntemleri deneyin.

Kulaklığın Birinden Ses Gelmiyor, Çözümü Nedir?

Kulaklığın birinden ses gelmiyor ise sorunu ortadan kaldırmak için hemen en etkili çözüm yollarına yönelmeniz ve bu sorunu hızlı bir şekilde ortadan kaldırmanız gerekiyor.

Bu sorun, müzik dinlemek ya da video izlemek gibi aktiviteleri her gün gerçekleştiren kişiler için çok can sıkıcı olabilir. Kulaklığın sadece birinden ses geliyorsa hem psikolojik hem de fiziksel anlamda bunun çok fazla zararını görebilirsiniz.

Aşağıda yer alan birkaç çözüm yolunu takip ederek kulaklığınız ile ilgili sorunu hızlı bir şekilde çözmeyi deneyebilirsiniz ama bunu yapmadan önce sorunun kulaklıktan kaynaklı olup olmadığını teyit etmeniz önerilir.

Bunu da çok iyi çalışan bir kulaklık alarak yapabilirsiniz. Kulak içi kulaklığınız eğer beklediğiniz gibi çalışıyorsa sorununuz kullandığınız kulaklıktan kaynaklanıyor olabilir.

Kulaklığın Birinden Ses Gelmiyor, Nasıl Çözülür?

Kulaklığın bir tarafından ses gelirken diğer tarafından gelmiyorsa bu çözüm yollarını uygulayabilirsiniz. Bunların nasıl uygulanacağını bilmiyorsanız aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Cihazı Yeniden Başlatma

Karmaşık çözüm yollarına başvurmadan önce basit bir yöntem izleyin. Telefonunuzu, tabletinizi ve hatta bilgisayarınızı yeniden başlatın. Özellikle bilgisayarınızı tamamen kapatmak yerine sadece uyku moduna alıyorsanız arka planda çok fazla gereksiz dosya birikebilir.

Cihazı yeniden başlatarak tüm programların kapanmasını ve tüm geçici dosyaların temizlenmesini sağlarsınız. Böylece cihazınız yenilenmiş olur. Bu yöntemi gerçekleştirdikten sonra her iki taraftan da ses gelip gelmediğini kontrol edin. Kulaklığın hâlâ tek bir tarafından ses geliyorsa diğer yönteme geçin.

Ses Ayarlarını Kontrol Etme

Sadece bir kulakta ses olması, ses ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. Windows işletim sistemli bilgisayar kullanıyorsanız her iki taraftan da eşit bir şekilde ses gelmesi için sol ve sağ taraf için ayarlarda değişikliğe gidebilirsiniz.

Bunun için Windows + I tuşlarına basarak ayarları açın. “Sistem” bölümüne girin. “Ses” sekmesine tıklayın. Kulaklık bölümünde yer alan “Cihaz özellikleri” seçeneğine basın. “Denge” başlığı altında “sol” ve “sağ” olmak üzere iki seçenek yer alacaktır.

Sol taraf sonuna kadar açıkken sağ taraf 0’a çekilmiş veya tam tersi yapılmış olabilir. Her ikisini de eşit seviyeye getirin.

Sürücüleri ve İşletim Sistemini Güncelleme

Güncel olmayan sürücüler ya da işletim sistemleri zaman zaman bu tür sorunlara neden olabilir. Sorunun bundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için işletim sisteminizin ve sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun.

Sürücü güncelleme işlemini gerçekleştirmek size çok zor geliyorsa driver güncelleme programları ile güncel olmayan sürücüleri otomatik olarak güncelleyebilirsiniz.

Exit mobile version