En İyi Küçük Oyunlar (PC/iOS/Android)

En iyi küçük oyunlar neler? İşte bilgisayarda veya telefonda fazla yer kaplamayan başarılı yapımların listesi!

Küçük oyunlar, cihazınızda fazla yer kaplamaz. Bu yapımlar, depolamada fazla yer kaplamaması nedeni ile çok sayıda kişi tarafından tercih edilir. Aşağıda yer alan listede küçük boyutlu yapımlar yer alıyor.

Küçük Oyunlar Listesi

Küçük Oyunlar-1

1. Half-Life 2

First person shooter türündeki başarılı video oyunu Half-Life 2, bilim kurgu temasına sahiptir. Çıktığı yıl onlarca ödül almayı başaran oyun, Black Mesa Kazası’ndan 20 yıl sonrasını konu alıyor.

2. Broken Age

Point and click macera oyunu Broken Age, birtakım bulmacalar yer alıyor. Vella Tartine ve Shay Volta isimli iki oynanabilir karakter bulunuyor. Oyuncular, iki karakter arasında geçiş yapabilir. Oyun çok başarılı çizimlere sahiptir.

3. FLT: Faster than Light

Subset Games tarafından geliştirilen ve yayımlanan yapım, 2012 yılında çıktı. Roguelike uzay simülasyonu FLT: Faster than Light, yaklaşık olarak 175 MB kullanılabilir alana ihtiyaç duyuyor. Düşük sistem gereksinimleri isteyen oyunda uzay gemisi ile bir maceraya adım atıyorsunuz.

4. Human: Fall Flat

Human: Fall Flat, toplamda 8 kişinin yer aldığı fizik tabanlı platform oyunudur. Çok eğlenceli bir oyun olan Human: Fall Flat’te iş birliği çok önemli bir yere sahiptir. Çeşitli seviyelere sahip olan yapımdaki amaç bulmacaları çözmektir.

5. Slime Rancher

Monomi Park tarafından geliştirilen ve yayımlanan Slime Rancher, yalnızca 1 GB kullanılabilir alana ihtiyaç duyuyor. Başarılı grafiklere sahip olan yapım, küçük boyuta sahip eğlenceli oyun oynamak isteyenler için harika bir seçenektir.

6. Among Us

Sadece çevrim içi modunun yer aldığı Among Us, 2018 yılında satışa sunuldu. Android, iOS ve PC dahil olmak üzere pek çok platformda yer alan Among Us, uzay gemisinde geçen sosyal çıkarım oyunudur.

7. Farm Together

Başarılı küçük oyunlar arasında bulunan Farm Together, eğlenceli vakit geçirilmesine imkân tanıyan çiftçilik oyunudur. Çok kolay bir oynanışa sahip olan yapımda çiftliğinizi büyütebilir ve özelleştirebilirsiniz. Ayrıca diğer oyuncuların çiftliklerini de ziyaret edebilirsiniz.

8. Minecraft

Minecraft, hayal gücünüzün sınırlarını zorlayabileceğiniz açık dünya hayatta kalma oyunudur. Oyuncuların büyük bir bölümü tarafından çok sevilen oyun, Gelişmiş craft sistemine sahiptir. Uzun yıllardır popülerliğini devam ettiren oyunda herhangi bir amaç ya da görev bulunmuyor.

9. Two Dots

Android ve iOS cihazları için geliştirilen Two Dots, 3000’den fazla seviyenin yer aldığı bulmaca oyunudur. Aynı renkli noktaları birleştirerek bulmacaları çözmeniz gerekiyor. Popüler mobil oyunun oynanışı ise çok kolaydır.

10. Knock Down

Angry Birds benzeri oyun Knock Down’da sapan ile tüm kutuları vurmanız gerekiyor. İnternet bağlantısı gerektirmeyen yapımda 50’den fazla seviye bulunuyor. Seviyeleri tamamladıkça oyun daha zor hale geliyor.

11. Smashy Road: Wanted

Mobil cihazlarda yer alan Smashy Road: Wanted’da polislerden kaçmaya çalışıyorsunuz. Oyunda bir süre sonra SWAT ekibi ve ordu da peşinize düşüyor. Bununla birlikte zorluk seviyesi de artıyor. Açık dünya araba oyununda 90 adet araç yer alıyor.

12. 2048

Bulmaca türünü seven oyuncular arasında çok popüler olan oyun Android, iOS ve PC platformlarında bulunuyor. Çok kolay oynanışa sahip olan oyundaki amaç sayıları birleştirerek 2048 sayısını elde etmektir.

13. Hoppenhelm

Basit bir oynanışa sahip olan Hoppenhelm, eğlenceli vakit geçirebileceğiniz platform oyunudur. Android ve iOS cihazları için geliştirilen mobil oyunda tuzakların yer aldığı bir zindanda maceraya adım atıyorsunuz.

14. Mekorama

Başarılı bulmaca oyunu Mekorama’da sevimli bir robotu kontrol ederek bulmacaları çözmeye çalışıyorsunuz. Rahatlatıcı bir müziğe sahip olan Mekorama, internet bağlantısı gerektirmez. Bu nedenle oyunu oynamak için internete ihtiyacınız yoktur.

15. Doodle Cricket

Google tarafından geliştirilen Doodle Cricket, eğlenceli kriket oyunudur. Oyunu Android cihazınızın yanı sıra bilgisayarınızda web tarayıcısı üzerinden de oynayabilirsiniz. Çok basit oynanışa sahip olan yapımda her atışta bir puan kazanıyorsunuz.

16. Overcooked! 2

Takım çalışmasının çok önemli olduğu Overcooked! 2’de suşi, pasta, hamburger dahil çeşitli yiyecekler hazırlıyorsunuz. Kaliteli grafiklere ve basit oynanışa sahip olan yapımda eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

En iyi küçük oyunlar listesinde yer almayan ancak çok beğendiğiniz bir yapım var mı? Varsa bu oyunu yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz. Ayrıca en iyi co-op oyunlar listesine göz atabilirsiniz.

Exit mobile version