Kromdan siyaha geçiş: 2017 Harley Davidson Road King Special

Krom, yıllarca büyük çaplı motosiklet dünyasına hakim olmak için kullanıldı. Sorun, büyük çaplı motosikletiniz için kromu seçmeniz değil, motosikleti satın aldığınızda ne kadarının krom olabileceğinde ve daha ne kadar hızlı bir şekilde krom ekleyebileceğinizde. Ancak şimdi kromun uzun süredir devam eden saltanatı yerini siyaha bırakıyor. Ve bu, 2017 Harley-Davidson Road King Special“da en önemli nokta. 

Siyah yalnızca motosikletler için güç, performans ve tutum ifade etmiyor. Performanslı otomobiller, SUV’lar, kamyonlar, tekneler ve hatta bisikletlerde de giderek siyaha yöneliniyor.
Harley’in bagajlı Road King Special”ındaki bu renk değişimi tek yenilik değil. 2017 modelde motosikletteki diğer yeni ve dikkate değer parçalar, 2017 Harley-Davidson tur bisikletlerinin tamamında bulunan yeni Milwaukee-Eight motor markasıyla başlıyor. Yenilik olarak ön ve arka süspansiyonları ve yeni 9 inç uzunluğundaki “mini-ape” gidonu da bulacaksınız. Hâlâ kromlu 2017 Road King’i satın alabilirsiniz, ancak Special sürümün tamamı siyah.

Peki siyah olan şeyler neler? Koyu ön uç, parlak-siyah ön far çevresi, parlak-siyah türbin jantlar, siyah gidon ve el kumandaları, siyah susturucular ve egzoz kalkanları, motorun dışındaki siyah bileşenler.

 

Road King Special‘in motor muhafazası, motor kapakları ve hava filtresi kapağı siyah, ancak yine de bir miktar krom var. Siyah kapakların aksine, alt rocker kutuları, itme çubuğu boruları ve dişli bloklar, V-twin şeklini oluşturmak için kromla kaplanmış.

Yeni süspansiyon bileşenleri arasında, daha önceki modellere göre daha fazla ön yük ayarlamasına sahip elle ayarlanabilen arka amortisörler var. ön süspansiyon, ağırlığı azaltırken performansı artırmak üzere tasarlanmış. Road King Special ayrıca standart olarak ABS frenleri ve Harley-Davidson Akıllı Güvenlik Sistemi ile geliyor.

Yeni Milwaukee-Eight motoru, daha hızlı gaz tepkisi, daha iyi geçiş gücü ve yumuşak bir sürüş sağlıyor. Dört valfli silindir kafalarının emme ve egzoz akış kapasitesi yüzde 50 daha fazla ve daha yüksek bir sıkıştırma oranına sahipler.

 

Her bir silindir için artan silindir hacmi ve çift buji ile birlikte yeni motor, sıfırdan 60’a ve 60’tan 80’e yüzde 11 daha çabuk hızlanıyor ve aynı zamanda yüzde 10 daha fazla tork üretiyor. Şirket, yeni motorda titreşimin azaltılmasının yanı sıra ısı yönetiminin de daha iyi olduğunu ve bataryanın rölantide yüzde 50 oranında daha iyi şarj edildiğini belirtiyor.

Road King Special”ı Canlı Siyah, Kömür Denim, özel Kırmızı ve Zeytinyağı renkleri ile sipariş edebilirsiniz. Canlı Siyah, Road King Special’in €36,460’lık başlangıç fiyatındaki standart renk.

 

Exit mobile version