Kripto Paralar Hacklenebilir Mi? İşte Merak Edilen Detaylar

Bugün yaşanan bir olay kripto paralar hacklenebilir mi sorusunu gündeme getirdi. Hadi gelin tüm detaylara birlikte bir göz atalım.

Birçok kişi kripto paralara her ne olursa olsun asla ele geçirilemez gözüyle bakıyor. Aslına bakarsanız bu büyük ölçüde doğru. Kripto paralar anonim şifreleme yöntemlerine sahip olduğu için kesinlikle elinizi kolunuzu sallayarak ele geçiremezsiniz.

Ancak bu kripto paraları üreten şirketlere ait kontroller ele geçirilirse, kripto paraları hacklemek iyice kolaylaşır. Bu tür ele geçirme durumları genellikle belirli bir yerden ağırlıklı olarak yönetilen kripto paralar için kolaydır. Binance içerisinde meydana gelen bir olay bunun en büyük kanıtıydı.

Kripto paralar hacklenebilir iddiaları bize neyi gösteriyor

Cover ismindeki bir kripto para birimi yüzde 96 seviyelerinde değer kaybı yaşadı. Herkes ilk başlarda ne olduğunu anlamasa bile, kısa bir süre içerisinde problem ortaya çıktı. Yapılan açıklamalara göre, bu kripto para birimi hacklendi.

kripto paralar hacklenebilir

Kripto paraların geleceğin teknolojisi olarak görülmesine rağmen çok fazla tehlikeli olabileceğini de ifade etmek gerekiyor. Ortaya atılan iddialara göre bir hacker Cover Protocol olarak adlandırılan sistemi ele geçirdi ve stake işlemi yaptı.

Bunun hemen ardından Cover’ları kilitledi ve ciddi bir kazanç elde etti. Bugüne kadar birçok kez kripto paraları hackleme girişimi ortaya çıkmıştı. Ancak İlk defa bu kadar güçlü bir saldırı oldu. Sizce kripto paralar güvenilir mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version