Kozmik 3 Boyutlu Harita Çıkarıldı: Farklı Detaylar Görüldü!

Venüs ve Dünya

Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kozmik 3 boyutlu harita ortaya çıkrıldı. Bu harita içerisinde çok ilginç detayların olduğu görüldü. İşte merak edilen detaylar.

Bilim insanları düzenli olarak evrenin birbirinden farklı haritasını çıkarıyor. Bazen bu haritalar, ilginç sonuçlarla geliyor ve uzay bilimlerinde çığır açabiliyor. New Mexico’da SDSS’den uzatılmış Baryon Salınım Spektroskopik Araştırmasının (eBOSS) bir parçası olarak belgelenen optik bir teleskop herşeyi ortaya koymaya başladı.

Kozmik haritalar ilginç detaylarla geliyor

Oxford Üniversitesi baş analizörü Eva-Maria Mueller, çok ilginç sonuçlar bulduklarını söyledi. Gökadalar arasındaki mesafe normal evren genişlemesinden yaklaşık olarak %10 daha fazla. Bu durum bizlere daha önceki teorilerin aslında çok doğru olmadığını gösteriyor.

EBOSS araştırmasının lideri ve İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü’nden bir astrofizikçi olan Jean-Paul Kneib, önemli açıklamalar yaptı. Özellikle de evrenin genişlemesi ile ilgili yapılacak hesaplamalarda çok büyük bir öneme sahip olduğunu söyledi.

Evrenin üç boyutlu şemasının ortaya çıkarılması, aynı zamanda kozmik çalışmaların da büyük bir değişime uğrayacağını gösteriyor. Özellikle de cisimler arasındaki hesaplamanın çok daha ileri boyuta ulaşacağı söylenebilir. Sizce bu tür çalışmalar, daha başka nasıl katkılar sunabilir? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version