Koronavirüsün Yarasalardan Bulaştığına Neredeyse Kesin Gözüyle Bakılıyor

Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda, koronavirüsün yarasalardan bulaştığına dair çok önemli bulgular ortaya çıktı. İşte merak edilen detaylar.

Dünya genelinde etkisi devam eden Koronavirüsün yarasalar yoluyla insanlara geçtiği uzun bir süredir söyleniyordu. Herkes bu virüsün ilk defa nasıl alındığını merak ediyordu. Özellikle yarasa iddiası çok güçlüydü ve herkes buna inanıyordu. Şimdi ise bunun neredeyse kesin olduğu söylenebilir.

Japon bilim insanları tarafından yapılan çalışmalar sonucunda mevcut koronavirüse çok benzeyen yeni virüs türleri tespit edildi. Bunların muhtemelen koronavirüsün akrabaları olduğu düşünülüyor. Bildiğiniz üzere bu virüs türü sadece bir tane olmamakla birlikte büyük bir aileyi temsil ediyor.

Koronavirüsün yarasalardan bulaştığına dair ilk kanıtlar

Çin son dönemlerde bu konu nedeniyle büyük tepki topladı. Birçok kişinin virüsün buradan kapıldığını ve mutlaka hesap sorulması gerektiğini düşünüyordu. Ancak bunlar daha çok teori temelli diyebileceğimiz türden bilgilerdi.

koronavirüsün yarasalardan bulaştığına

Yapılan yeni çalışmalar sonucunda, virüsün aslında yarasa kaynaklı olduğu gerçekten de ortaya çıktı. Yani ortaya atılan iddialar aslında gerçekti. Yarasa yemeği Çin kültürü içinde oldukça yaygın. Kendi atalarının yaptıklarını devam ettirmek isteyen Çinliler yüksek miktarda virüs içeren hayvansal besinlere yöneldi.

Sonuç olarak dünya genelinde milyonlarca kişinin ölmesine neden olan bir salgın ortaya çıktı. Şu anda devam eden yayılma ile birlikte, hastalığı kapan kişi sayısının 100 milyon yukarısına yetişeceği tahmin ediliyor. Sizce virüs nasıl bu kadar hızlı bir şekilde yayılabildi. Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version