Koronavirüsün Hemen Ardından Veba Salgını Başlayabilir!

Tüm dünya genelinde ölümlere neden olan koronavirüsün hemen ardından veba salgını başlayabilir. Özellikle ABD’de bu konudaki ilk hedefler arasında yer alıyor. Peki Dünya böyle bir salgını kaldırabilir mi? İşte merak ettiğiniz bütün detaylar.

Koronavirüs şimdiye kadar 13 milyondan fazla kişiye bulaştı ve bu sayı giderek artış gösteriyor. Üstelik ölüm sayısı da çok ciddi rakamlarla ifade ediliyor. Fakat yine de hem aşı çalışmaları hem de ilaç ile ilgili geliştirme çabaları devam ediyor. Bütün Dünya bununla uğraşırken şimdilerde bazı bölgelerde veba hastalıkları görülüyor. İlk olarak Çin merkezli görülmeye başlanan veba salgını Ortaçağ’da milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştu.

Koronavirüsün hemen ardından veba salgını

Geçtiğimiz günlerde Çin sınırları içerisinde bir kişide veba hastalığı görülmüştü. Onun hemen ardından yaklaşık 1 hafta kadar sonra ABD’de bir kişide veba hastalığı görüldü. Daha sonra bu hastalığın giderek daha fazla yayılmaya başladığı fark edildi. Ancak sayı son derece az.

koronavirüsün hemen ardından veba

Koronavirüs salgınına bakıldığında ilk etapta yakalanan kişi sayısının son derece düşük olduğunu hatırlarsınız. Özellikle Mart ayından sonra çok ciddi bir yükseliş yaşanmıştı. Belki de veba salgını yine aynı şekilde etki edecek.

ABD’nin Colorado eyaletinde bazen veba hastalıkları görülebiliyor. Özellikle kemirgenlerin buna neden olduğu düşünülüyor. Elbette bizler de diğer insanlar gibi veba hastalığının bir salgına dönüşmemesini umuyoruz. Sizce bu tür hastalıklar büyük risk taşıyor mu? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Exit mobile version