Koronavirüsten 1 Milyon Kişi Öldü: Vahim Tablo!

Dünyanın her yerine yayılan koronavirüsten 1 milyon kişi hayatını kaybetti. Bu durum aynı zamanda tehlikenin ne kadar büyük olduğunu gözler önüne serdi. Hadi gelin konuyla ilgili detaylara birlikte göz atalım.

Çin merkezli nadir virüslerden bir tanesi olarak bilinen ve milyonlarca insanın hayatını mahveden koronavirüsten 1 milyon kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar yaklaşık olarak 33 milyon 195 milyon 933 kişi bu hastalığa yakalandı.

Koronavirüsten 1 milyon kişi hayatını kaybetti

Hasta olan kişilerin sadece bir bölümü hayatını kaybediyor. Her ne kadar tek bir kişinin bile kaybedilmemesi amaçlansa bile ne yazık ki bu mümkün değil. Bilim insanları bunu sağlayabilecek ilacı henüz geliştiremedi.

koronavirüsten 1 milyon kişi

Salgınla ilgili sadece olumsuz haberler gelmiyor. Aynı zamanda 24 milyon 521 bin 247 kişinin sağlığına kavuştuğu haberi de çok hızlı bir şekilde yayıldı. Böylece hastalıktan kurtulmanın aslında mümkün olduğu ifade ediliyor.

Koronavirüs ile ilgili takip edilen diğer bir detay ise aşı hakkında oldu. Yapılan çalışmaların önemli bir bölümünde aşının şart olduğu görüldü. Bu hastalıktan 1 milyon kişinin ölmesi hem tedavi hem de aşı için yapılan çalışmaları hızlandırdı.

Exit mobile version