Koronavirüs Vakalarından Kurtulmayı Başaran Ülkeler Hangileri?

Son zamanlarda herkesin en çok merak ettiği konulardan birisi de Koronavirüs vakalarından kurtulmayı başaran ülkeler oldu. Özellikle de bazı ülkeler bu konuda hiç beklenmeyen performanslar sergiledi. İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar.

Dünya genelinde hiç beklenmeyen bir şekilde artış gösteren koronavirüs salgını, korkulu rüyamız oldu. Hasta sayısının yaklaşık olarak 20 milyon seviyelerinde seyretmesi ise endişeleri kat kat artırmayı başardı. Peki ne oldu da böyle bir sonuç ortaya çıktı? İşin aslı çok fazla karmaşık değil.

Koronavirüs vakalarından kurtulmayı başaran ülkeler sınırları kapalı tutuyor

Palau, Micronezya, Marshall Adaları, Nauru, Kiribati, Solomon Adaları, Tuvalu, Samoa, Vanuatu ve Tonga gibi ülkelerin hepsi de koronavirüs vakalarının en çok görüldüğü yerler arasında bulunuyor. Bu ülkelerin daha salgının en başında sınırları kapatması böyle bir sonucun ortaya çıkmasını sağladı.

Koronavirüs vakalarından kurtulmayı başaran ülkeler

Henüz 1 tane bile koronavirüs vakasının görülmediği bu ülkeler için hayat bir miktar daha zorlaştı. Palau, tıbbi bakımdan başarı olarak sayılabilecek bir sonuçla karşılaşsa bile yinede bunun ekonomik boyutunu da düşünmek gerekiyor. Mesela bu ülke, gelirlerinin tamamını turizm faaliyetlerine borçlu. Ülkeye turist gelmeyince otomatik olarak bu konuda sorunlar başladı.

Ton balığı ihracatının da yüzde 50 seviyelerinde düşüş yaşadığı Marshall Adaları ise, bir başka zor durumda olan ülke. Tüm bu ülkelerin en çok dikkat çeken tarafı ekonomilerinin bozulması oldu. Sizce Koronavirüsün etkilerinden tamamen kurtulmak mümkün mü? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version