Koronavirüs Salgınında Uzaktan Ateş Ölçümü Yapılacak

dijital sağlık pasaportu

Koronavirüs salgını nedeniyle uzaktan ateş ölçümü yapılmasına büyük bir önem gösteriliyor. Elbette sadece o değil, neredeyse bütün işlemlerde uzaktan olması hayati derecede mühim. Bunun için yeni bir sistem geliştirildi.

Sensormatic’in CEO’su İsmail Uzelli tarafından yapılan açıklamalara göre vücut ısısı normalin daha üstünde olan birisi yaklaşık 5 metre mesafeden rahatlıkla fark edilecek. Burada asıl olarak; alışveriş merkezi, ofis, okul ve hastane gibi yerlerde insanlar korunmak isteniyor.

Koronavirüs salgınında uzaktan ateş ölçümü hayat kurtaracak

Temassız ölçümlerde karşıdakine dokunmamak büyük önem taşıyor. Mesela temassız kart özelliği bu konuda son derece önemli.

Temas edilmediği zaman virüsün bulaşma ihtimali de azalmış oluyor. Uzmanlar virüsün iki türlü bulaşma ihtimalinden bahsediyor. Karşıdakinin öksürerek veya dokunarak size bulaştırması en yüksek ihtimaller olarak görülüyor. Bu ihtimaller dışında yayılması biraz daha yavaş diyebiliriz.

Neredeyse her şeyin temassız hale gelmesi ile birlikte virüs belki de yavaş yavaş hayatımızdan çıkacak. Ancak bazı şeyleri temassız yapmak toplumda önemli bir yer edilebilir. Sizce bu sistem ile virüsten korunmak mümkün hale gelecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version