Koronavirüs Ölümcül Olma Gücünü Koruyor: Vaka Sayıları Ürkütücü!

Dünyanın en hızlı yayılan hastalıkları içerisinde gösterilen Koronavirüs ölümcül olma gücünü korumaya devam ediyor. Peki son durum ne? İşte merak edilen tüm detaylar.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve son derece ciddi bir yayılım gösteren Koronavirüs, ölümcül olmaya devam edecek gibi görünüyor. Vaka sayılarının tahmin edilenden çok daha yüksek çıkması ise bu tedirginliği artırıyor. Bu salgın, Çin merkezli olmasına rağmen o bölgede büyük oranda denetim altına alındı. Şimdi ise tüm Dünya yüksek vaka sayıları ile devam ediyor.

Koronavirüs ölümcül olma hızını kaybedecek mi?

Koronavirüs ölümcül etkilerini bazı ülkelerde çok daha fazla gösteriyor. Mesela Hindistan bu konuda en çarpıcı örnekler içerisinde yer alıyor. 25 milyondan fazla insanın bu hastalığa yakalandığı düşünüldüğünde, her bir rakamın bile büyük öneme sahip olduğunu ifade edebiliriz.

Koronavirüs ölümcül olma

Dünya’nın çoğu yerinde virüs sebebiyle hayata gözlerini yuman kişi sayısı ise 1 milyon civarında. Sadece Hindistan’da bile ölü sayısı 60 bin civarında. Rakamlar her geçen gün durumu umutsuz hale getirse bile yine de aşı gibi bazı çalışmalar var.

Bazı salgın uzmanları virüsün giderek zayıflayacağını iddia ediyor. Bu nedenle giderek ölü sayısında küçük bir gelişme yaşanabilir. Ancak bu henüz net değil. Sizce virüs öldürücü olma özelliğini kaybedecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version