Koronavirüs Öldürücülüğü Biraz Azaldı: Yeni Gelişmeler Var!

Tüm dünyanın büyük bir merakla izlediği koronavirüs öldürücülüğü bir miktar daha azalış eğilimine gitti. Dünyanın en tehlikeli salgınlarından bir tanesi olarak görülen virüsün insan hayatını tehdit etme gücü devam ediyor. İşte konu ile ilgili merak edilen bütün detaylar.

Koronavirüs salgını Çin’de başlamasına rağmen dünyanın heryerine yayıldı. Yaklaşık olarak 800 binden fazla kişinin hastalanmasına neden olan bu salgın bir türlü durdurulamıyor. Özellikle de Avrupa ve ABD merkezli olanlar çok daha sert problemlere neden oluyor. Ancak bilim insanları bu defa güzel haberler verdi.

Koronavirüs eskisi kadar ölümcül değil

Bu yeni virüs salgını eskisine oranla %80 miktarında daha az ölümcül. Bu durum onların artık biraz daha az zararsız olduğunu gösteriyor. Bu araştırma Avustralya için yapılmıştı.

koronavirüs öldürücülüğü

Başka ülkelerde yapılan araştırmalarda da yine koronavirüs salgınının eskisine göre bir miktar daha az ölüm riski barındırdığı ortaya çıktı. Avusturya ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde yapılan araştırmalarda da yine virüsün eskisi kadar tehlikeli olmadığı görülüyor.

Tüm bunlar elbette önlem alınmasının durdurulması için yapılmıyor. İnsanlar yine de tedbiri elden bırakmamalı. sizce koronavirüs yeni mutasyonlarla birlikte nasıl bir değişim geçirebilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version