Koronavirüs Merkez Üssü Avrupa Oldu: Herkes Tedirgin!

Coronavirus test. Medical worker in protective suite taking a swab for corona virus test, potentially infected young woman

Tüm dünyada büyük bir panik yaratan koronavirüs merkez üssü Avrupa oldu. Özellikle son dönemlerde yaşananlar bunu doğruluyor.

Dünya genelinde 40 milyondan fazla kişiye bulaşan koronavirüs, hem can almaya hem de zarar vermeye devam ediyor. Dünya genelinde en fazla vaka bu hafta bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgının çok daha büyük bir hızla yayılmaya devam ettiğini söyledi. Kuzey Amerika ve Avrupa şu anda büyük vakalar ile uğraşıyor.

Koronavirüs merkez üssü sürekli değişiyor

Tüm yaz boyunca, bu hastalık iyi yönde seyretti. Büyük oranda azalmaya başlayan koronavirüs, kış aylarının gelmesi ile birlikte adeta zirve yaptı. Bu durum hem panik havasını hem de yayılma hızını artırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, salgın daha da fazla artış gösterecek.

koronavirüs merkez üssü

Yapılan çalışmalar sonucunda, koronavirüs kaynaklı ölümlerin üçte birinin Avrupa’dan olduğu ifade edildi. Vaka sayısının ise yaklaşık olarak % 46 gibi bir bölümü Avrupa merkezli. Tüm bunlar Avrupa’nın merkez üssü olduğunu gösteriyor. Acil durum eylem planı ortaya atılsa bile yine de tam başarı sağlamak pek mümkün değil.

Dünya Sağlık Örgütü sokağa çıkma yasağı uygulamaları ile ilgili de konuştu. Onlara göre bu tür uygulamalar olumlu etki yaratmıyor. Herkesin evde kal uygulamasına uyması son derece önemli görülüyor. Sizce Avrupa sonrasında yeni hastalık üssü neresi olabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version