Koronavirüs Bitiş Tarihleri Neden Sürekli Değişiyor?

Mutasyon Ve Aşı Konusunda Sağlık Bakanı Açıklama Yaptı

Herkesin büyük bir merakla beklediği Koronavirüs bitiş tarihleri sürekli olarak değişiyor. Bazen bitiş tarihi olarak Mayıs sonu gösterilirken bazen de Haziran olduğu ifade ediliyor. 

Hangi tarih verilirse verilsin bu sürecin en az 2 ay süreceğini söylemek mümkün. Özellikle de virüsün etkilerinin tamamen bitmesi çok daha uzayacak gibi görünüyor. Tüm bunlara rağmen bilim insanları yine de pozitif düşünmeye çalışıyor.

Hem tedavi hem de aşı belirsizliği

Koronavirüs ile ilgili şu anda en büyük belirsizlikler aşı ve tedavi ile ilgili. Henüz aşı geliştirilmediği gibi aynı zamanda tedavi konusunda da net bir tarih ortaya atılamıyor.

Virüs sürecinin başlangıcı olan Çin’in Wuhan kenti bile henüz tamamen virüsten arındırılmış değil. Muhtemelen kısa bir süre içerisinde bu süreç tamamen atlatılmayacak. Kısa vadede olmasa bile uzun vadede bu tedavi sürecinin devam edeceğini söyleyebiliriz.

Salgınlar çok büyük boyutlara ulaşmaya devam ederken, aşı ve tedavi ile ilgili çalışmaların hızlanacağı ifade edildi. Ancak herkes net bir tarih vermekten kaçınıyor.

Exit mobile version