Koronavirüs Beyin Faaliyetleri İçin Büyük Risk Oluşturuyor

Koronavirüs beyin faaliyetleri üzerinde fazlasıyla tahrip edici olabiliyor. Özellikle de son dönemlerde bunu daha fazla duyar olduk.

Dünyanın önde gelen araştırma platformlarından Imperial College London, Cambridge Üniversitesi, King’s College London ve Chicago Üniversitesi, konuyla alakalı araştırmalar yaptı gelen verilere bakılırsa, salgın ile zeka seviyesi arasında önemli bir etki var. Bu hastalığa yakalananlar duruma göre bazen zeka seviyesinde düşüş yaşayabiliyor.

Koronavirüs beyin faaliyetleri virüsün etkisine göre şekilleniyor

Bazıları bu virüsü kolay bir şekilde atlatırken kimileri de zorlu şartlarda atlatabiliyor. Bu nedenle, herkes için ortak bir açıklama yapmak doğru değil. Bunun farkında olan bilim insanları, ayrıntılı bir inceleme yaptı.

Koronavirüs beyin faaliyetleri

Yapılan çalışmalar sonucunda, koronavirüs vakalarında bazen 9 puan zeka düşüklüğü görüldüğü ifade edildi. Bu durum aynı zamanda kendisini 10 yıl yaşlanma olarak da gösterebiliyor. 84001 kişi ile yapılan çalışmalar sonucunda, zeka seviyesi ile koronavirüs arasında doğrudan bir bağlantı bulunabildi.

Tüm bunlara ek olarak son zamanlarda, hastalığın birçok konuda etki yarattığı ortaya çıktı. Zeka seviyesinden ciğerlerin durumuna kadar birçok etki yaratan koronavirüs aynı zamanda ömrü de kısaltabiliyor. Peki siz virüsün bu etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version