Koronavirüs Bağışıklığı Kaç Ay Koruma Sağlıyor

Aşılar ile birlikte sağlanmaya çalışılan koronavirüs bağışıklığı, belirli bir süre koruma sunacak. Birçok kişi bu koruma süresinin ne kadar devam edeceğini merak ediyordu.

Salgın nedeniyle küresel çapta büyük bir kriz çıktı. Şu anda bu krizler için en doğru korunma yöntemi aşı gibi görünüyor. Avustralya Monash Üniversitesi, Alfred Hastanesi ve Burnet Sağlık Enstitüsü tarafından devam ettirilen çalışmalar sonucunda, aşının ne kadar süre koruma sağladığı ortaya çıktı.

Yapılan testler sonucunda aşının aslında tahmin edilenden çok daha fazla koruma sağladığı görüldü. Buna göre aşı yaptıran birisi en az 8 ay bağışıklık kazanmış oluyor. Bunu sağlayan ana etken ise antikorlar ve B hücreleri.

Koronavirüs bağışıklığı uzun bir süre devam etmeyecek

Yapılan çalışmalar sonucunda, 25 gönüllü hastadan kan örnekleri alındı. Bu kan örnekleri ile birlikte aşıların ne kadar süre koruma sağlayabildiği görüldü. Buna göre aşılar en az 8 ay koruma sağlıyor ve bunu devam ettirebiliyor.

koronavirüs bağışıklığı

Ayrıca aşı ile birlikte virüsün vücutta tanıması sayesinde çok daha uzun bir süre etkisi devam edebiliyor. Yani vücuttaki antikorlar virüsü uzun bir süre tanıyabiliyor. Bu aynı zamanda savaşmayı daha da kolaylaştırıcı etki yapıyor.

Araştırmalar sonucunda immünolog Menno Van Zelm, “Aşının yarattığı bağışıklığın ne kadar uzun süreceği, dünya üzerinde dolaşan bir kara buluttu. Yapmış olduğumuz araştırma, aşının uzun vadede koruma sağlayacağına dair büyük bir umut veriyor” ifadelerine yer verdi. Bu konuda gelişmeler yaşandıkça sizlere aktarmaya devam ediyoruz.

Exit mobile version