Koronavirüs Aşısı Zorunlu Olacak Mı Sağlık Bakanlığı Açıkladı

Koronavirüs aşısı zorunlu olacak mı tartışması uzun bir süredir devam ediyor. Bazıları bu aşının kesinlikle sorun olacağını söylerken kimileri ise bunun tam tersini düşünüyor.

Dünya genelinde vaka sayılarının korkunç boyutlara ulaştığı koronavirüs salgını, ne yazık ki bir türlü durmak nedir bilmiyor. Özellikle yaşlılar üzerinde çok sert etkileri olan bu virüs, her geçen gün ölü sayısını arttırıyor. Ayrıca vaka sayılarında da 100 milyon civarına ulaşıldı.

Tüm bu yaşananlar aşının artık zorunlu hale geleceğini düşündürmeye başlamıştı. Hatta Sağlık Bakanlığı’nın zorunlu bir şekilde aşı programı başlatma ihtimalinden bile bahsediliyordu. Şimdi ise konuyla ilgili yeni açıklamalar yapıldı.

Koronavirüs aşısı zorunlu mu olacak tartışması bakanlığın gündeminde

Koronavirüs toplantısında konuşan Fahrettin Koca, net açıklamalar yaptı. Birçok kişi en azından önümüzdeki dönemlerde aşının zorunlu olma ihtimalinin olduğunu düşünüyordu. Fakat son yapılan açıklamalar bunun tam tersini gösterdi.

Koronavirüs aşısı zorunlu

Sağlık Bakanı aşının kesinlikle zorunlu olmayacağını belirtti. Tüm vatandaşlar bu konuda gönlünü ferah tutabilir. Fakat Sağlık Bakanlığı, insanları aşı yaptırma konusunda ikna etmeye çalışacaklarını söyledi. Bu aşının en azından sadece kendilerini değil aynı zamanda çevresindeki kişileri de koruyacağı anlatılacak.

Twitter üzerinden açıklamalarına devam eden Fahrettin Koca, bilim insanları ile birlikte bunun anlatılabileceğini söyledi. Komplo teorileri nedeniyle bazı kişiler tarafından güvenilir bulunmayan aşılar, belki de bu sayede tercih sebebi olacak. Peki siz bu aşı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version