Koronavirüs Aşısı Ölümcül Alerji Gösterilmesine Neden Olabilir

Yapılan bazı çalışmalar sonucunda, koronavirüs aşısı ölümcül alerji tehlikesine neden olabileceği ortaya çıktı. Elbette bu sadece bazı kişilerde görüldü.

Her geçen gün daha fazla kişiye yayılan koronavirüs, ne yazık ki bir türlü durdurulamıyor. Bilim insanları bu salgını durdurabilmek için bazı çalışmalar yapsa bile açıkçası pek işe yaramıyor. Karantinanın başladığı andan itibaren düşen vaka sayıları karantinanın kalkması ile birlikte yeniden artış gösteriyor.

Vaka sayılarından düşüş yakalamak için en önemli savunma mekanizmalarından birisi de hiç şüphesiz aşılardır. Ne kadar çok kişi aşı olursa toplumun genel olarak korunması o kadar hızlı olacaktır. Fakat bazen aşıların ters etkileri görülebiliyor.

Koronavirüs aşısı ölümcül alerji problemi yarattı

Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir olay bu tehlikeyi gözler önüne serdi. Geriatrik onkolog olan Hossein Sadrzadeh aşı olduktan çok kısa bir süre sonra başının dönmeye başladığını ve kalp atış hızında sorun ortaya çıktığını söyledi. Bunların hemen ardından tansiyonu düştü ve terleme gibi belirtiler görüldü.

koronavirüs aşısı ölümcül alerji

Birçok kişi ilk başta onun böyle bir reaksiyon vermesini tam olarak anlamadı. Yapılan testler sonucunda alerji reaksiyonu gösterdiği ortaya çıktı. Bu reaksiyon onun vücut metabolizmasını olumsuz yönde etkiledi.

Aşılarda bazen beklenmeyen etkiler görülebiliyor. Özellikle alerjik reaksiyonlar bu konuda ilk sırada yer alıyor. Moderna aşısı ile meydana gelen bu alerji problemi henüz diğer aşılarda görülmedi. Fakat zaman zaman bazı küçük alerjik belirtilerin olduğu biliniyor. Yan etkileri her ne olursa olsun hem kendinizin hem de toplumum sağlığı için aşı yaptırmanızı öneriyoruz.

Exit mobile version